YUSUF BAŞTUĞ'UN BERAT KANDİLİ MESAJI

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları genel başkan yardımcısı Yusuf Baştuğ berat gecesi ile ilgili mesaj yayınladı. Baştuğ mesajında;

İslâm alemi için en hayırlı gecelerden biri olan, rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen  üç aylar içerisinde yer alan ve Ramazan aynının habercisi olan Berat gecesini yeniden yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Berat gecesi fazileti bol olan bir gecedir. Bu gecede amel defteri yazılır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat gecesinin önemini şu şekilde anlatmıştır.

- Bu yıl doğacak her çocuk bu gece deftere geçirilir.
- Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.
- Bu gece herkesin rızkı tertip edilir.
- Bu gece herkesin amelleri Allah-u Teâlâya arz olunur.

Önemi ve fazileti büyük olan bu gece, “ kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir…” Berat gecesi Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi,  tüm insanlığa karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir.

Böylesine önemli bir güne erişmenin mutluluğunu yaşarken, dünyayı etkisi altına almış olan Koronavirüs ( Covid19 ) sebebiyle zorlu ve sıkıntılı günlerden geçmekteyiz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olarak virüse karşı hep birlikte tedbiri elden bırakmamalıyız. Alınması gereken tedbirleri en iyi şekilde alarak sağlığımızı koruyalım.

Bu gece vesilesi ile, her türlü fitne ve fesattan kendimizi korumalıyız. Mağfiret gecesi olan bu mübarek gecede yaşadığımız tüm sıkıntıların yok olduğu, daha güzel, sağlıklı , sevginin ve barışın hakim olduğu günleri hep beraber kardeşce yaşama dileğimle tüm İslâm aleminin Berat gecesi mübarek olsun. Dedi