Yaman, Bütün Gazeteciler Aşılanmalı

TAKİP ET

Medya Basın Birliği Genel Başkanı İbrahim Yaman yazılı bir açıklama yaparak Ülkemizde bulunan bütün gazetecilerin aşılanması gerektiğini kaydetti.

Yaman açıklamasında ülkemizde sarı basın kartı olan meslektaşlarımız nasıl aşılanıyor ise sarı basın kartı olmayan ama bu işten ekmeğini kazanan meslektaşlarımızda aşılanması gerektiğini belirtti.

GAZETECİLER BU TOPLUMUN AYNASIDIR

Basın Kartı sahiplerinin aşılanması konusunda yetkililere teşekkür eden İbrahim Yaman, "Sağlıklı bilgiye sağlıklı gazeteciyle ulaşılır. Gazeteciler, gece - gündüz demeden zor koşullarda çalışan, görevleri uğruna hayatını riske atan kamu yararına çalışan meslek mensuplarıdır. Basın kartı olmadan da bu mesleği icra eden, özellikle Anadolu'da binlerce Gazeteci var.  İnternet haberciliği yapan gazeteciler var. Bunların yanında, basın mensuplarının temaslı olduğu, sektörün diğer çalışanları ve aileleri de var. Temennimiz tüm bunların da öncelikli grup içerisine dahil edilmeli. Ancak bu mümkün değilse bile, basın kartı sahibi olmayan basın emekçileri mutlaka bu kapsama alınmalı" dedi.

İNTERNET SİTE SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLARI AŞILANMALIDIR

Bilindiği gibi sahada sağlıkçılar olduğu gibi, güvenlik güçlerimiz olduğu kadar meslektaşlarımız olan gazetecilerimizde sahadadır. Mesleğimizi çok seviyoruz ve bu meslek için gecesini gündüzünü harcayan meslektaşlarımızda Bakanlığımızın harekete geçmesiyle aşılanmalıdır. Bugün nasıl yerel gazeteler önemli ise dijital mecralar olan İnternet sitelerinde görev yapan meslektaşlarımızda acil ve ivedi bir şekilde ilaçlanmalıdır. Medya Basın Birliği olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bugün itibariyle 32 ilde bulunan şubelerimiz listelerini hazırlayarak Valiliklere teslim edecektir, illerde bulunan valiliklerimizde gereken kolaylığı meslektaşlarımıza da gösterecektir.

Yaman son olarak ise , toplum içinde olan esnafların, toplu taşıma araç şoförlerin, sağlık personellerinin eşleri, banka çalışanları, Emniyet Güçleri, Zabıtalar kısacası halkın içinde olan kişi ya da kişilerin biran önce aşılanması gerektiğini ifade etti.
 

ibrahim yaman medya basın birliği mbb karaman gazeteciler gazeteciler karaman