Villa Kiralama Dolandırıcılığına Dikkat!

TAKİP ET

 

Villa kiralama, son yıllarda tatilin ana trendlerinden biri konumunda. Bununla birlikte kiralık villa arayışında olan kişiler, güvenilir villa kiralama siteleri içinde yer almayan platformların tuzağına düşebiliyor. Güzel bir tatil villasında zaman geçirmek isteyen kişiler, kötü niyetli insanların hedefinde ve mağduriyetlerin sayısı artıyor. Tatile çıkarak rahatlamak isteyenleri mağdur eden bu duruma karşı, villa kiralama platformu hellovillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, önemli uyarılarda bulundu.

Yetki belgesine dikkat edin

Tatil için ucuz kiralık villa arayan birçok kişi, internette karşılarına çıkan reklamlar üzerinden bazı sitelere giriyor ve burada sahte ilanların yer aldığı sitelerde, dolandırıcıların hedefi olabiliyor. Uzun yıllardır villa kiralama sektöründe faaliyet gösteren Hellovillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, konuyla ilgili şunları söyledi:

En iyi villa kiralama sitesi olduğunu, en ucuz günlük tatil villalarını sunduğunu öne süren birçok platform var. Google’da ya da sosyal medya reklamlarında bu siteler karşınıza çıkabilir. Lüks, jakuzili ve havuzlu villaların ilgi çekici fotoğraflarına inanan birçok kişi, kurumsal bir kimliğe dahi sahip olmayan bu platformlara ödeme yapıyor. Villa kiralamadan önce, ilk bakılması gereken şey sitenin TÜRSAB yetki belgesine sahip olmasıdır. Villa kiralama sitelerinin altında, TÜRSAB belgesinin yer alması gerekiyor, bu belge TÜRSAB’ın sitesinden kontrol de edilebilir. Günlük ya da haftalık yazlık tatil villalarında, insanları ciddi indirimlerle, erken rezervasyon kampanyası gibi tekliflerle tuzaklarına düşüren dolandırıcıların sayısı ne yazık ki fazla. Bu nedenle herkes, resmi olarak bu işi yapan, güvenilir villa kiralama platformlarını tercih etmeye davet ediyorum.

Şirketi ve hakkındaki yorumları inceleyin

Denize sıfır, bahçeli ve doğa içinde seçenekleriyle son yılların tatil gözdesi olan tatil villaları arasında evli çiftler için balayı villaları, muhafazakar villalar ve geniş aileler için çocuk havuzlu villalar yer alıyor. Evcil hayvan kabul eden villalar da mevcut. Bu denli çok yönlü bir tatil modeli, çok fazla talep gördüğü içinse dolandırıcılık vakaları artıyor. Hellovillam kurucusu Korkuç, uyarılarını şöyle sürdürdü:

Villa kiralamadan önce, ilgili sitede şirket bilgilerinin kontrol edilmesini tavsiye ediyorum. Şirketin adresi nedir, merkezi nerede? Firma ve internet sitesi hakkında internette nasıl yorumlar var? Günümüzde kullanıcı geri bildirimleri çok önemli. İnternet sitelerinde, sahte yorumlarla firmanın güvenilir olduğu yönünde bir izlenim uyandırılabilir ancak bundan ziyade, dediğim gibi firmanın ne derece kurumsal olduğunu görmek önemli. Özellikle, kiralık villalarda erken rezervasyonların yoğunlaştığı Nisan-Mayıs aylarında bu tip siteler çok fazla reklam vererek kullanıcıları ağına düşürmeye çalışıyor. İyi bir tatil yapmak isterken mağdur olmamanız adına, yalnızca güvenilir ve kaliteli platformları tercih edin.

Kaynak: Haber Fokus