Veteriner Hekimlere Şiddet, Topluma ve Toplum Sağlığına Karşı Şiddettir.

TAKİP ET

21 Ağustosta iş bırakma eylemi yapan Veteriner Hekimler Odasından Basın açıklaması yapıldı.

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız. Veteriner hekimler koruyucu hekimlik hizmetleriyle salgınları önleyerek toplum sağlığını korurlar, hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlarlar, gıda denetimleri ile toplumun sağlıklı güvenilir gıda tüketmesini sağlarlar, hayvan varlığını koruyarak hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların ekonomik hayvansal ürüne ulaşmasına katkıda bulunurlar.

Ayrıca insan sağlığı ya da hayvan sağlığında kullanılan aşı ve ilaçların geliştirilme süreçlerinde aktif rol oynarlar. Görüldüğü üzere veteriner hekimlik mesleği toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı açısından yaygın etkileri olabilecek risklerin bertaraf edilmesinde en büyük bariyerdir ve bu nedenle stratejik bir konumdadır. Tam da bu stratejik konumu nedeniyle veteriner hekimleri kendi çıkarları önünde risk görenler, geçmişte de bugün de şiddete başvurmaktalar, mesleğimizi değersizleştirmeye çalışmaktadırlar. Bu yaşananlar yeni değil, geçmişten başlayan, bugün artık dayanılmaz hale gelen bir süreçtir.

 Basın Açıklamasına Karaman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ümit ÇAĞLIYAN, TOÇ BİR SEN Karaman Başkan Vekili Raşit BALTA, TÜRK TARIM ORMAN SEN Karaman İl Başkanı Metin ŞAHİN ile Serbest ve Kamuda görev yapan Veteriner Hekimler Katıldı. 

Karaman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ümit ÇAĞLIYAN Türk Veteriner Hekimleri Birliği Basın açıklamasının yanı sıra İlimizde 2018 yılında  küçükbaş hayvancılık destekleri kontrolünde akçaşehir kasabasında  meslektaşımız fulya çömük Şerifoğlu darp edilmişti. Toplum sağlığı için çalışıp sağlık sınıfında sayılmamak meslektaşlarımızı üzmektedir. Oysaki 2012 yılında tam gün yasasında sağlıkçı sayılmıştık o günden sonra ne değiştide fiili hizmet ve sağlıkta şiddet yasası veteriner hekimleri kapsamıyor. Yetkilere çağrımızdır bu yanlışlıkdan biran önce vazgeçilmezdir. Veteriner hekimler sağlık çalışanıdır ve veteriner hekim siz toplum sağlığı düşünülemez. dedi.

 

Karaman Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ümit ÇAĞLIYAN TOÇ BİR SEN Karaman Başkan Vekili Raşit BALTA TÜRK TARIM ORMAN SEN Karaman İl Başkanı Metin ŞAHİN KARAMAN KARAMANOLAY