Vali Mehmet Alpaslan Işık Göreve Başladı

TAKİP ET

9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden Karaman Valiliği görevine atanan Vali Mehmet Alpaslan Işık göreve başladı.

19 Haziran 2020 Cuma günü saat 15.00’de Valilik binası önünde düzenlenen törene; Vali Yardımcıları İsmail Hakkı Çınarsoy, Hacı İbrahim Türkoğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve basın mensupları katıldı.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, Valilik makamında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını söyledi.
 
Türk dilinin başkenti, Atatürk’ün ata diyarı, Hazreti Mevlana’nın annesi, kardeşi ve yakınlarının bağrına girdiği bu kutsal topraklarda görev yapmanın heyecanı içinde olduğunu dile getiren Vali Işık, 2006 ve 2012 yıllarında teftiş dolayısıyla Ermenek, Ayrancı ilçelerinde ve il merkezinde bulunduğunu belirterek, Karaman’ın sosyo - ekonomik yapısını yakından bildiğini ve geçen altı yıllık sürede Karaman’ın gelişim sürecini yakından takip ettiğini ifade etti. Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman’da çok güzel hizmetler yapacağını sözlerine ekledi.