SİTEMİZE ULAŞAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

TAKİP ET

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı;

Bizlere evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimize sadece bugün değil her zaman devlet ve millet olarak müteşekkiriz.

İyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip milletlerin temel özelliği eğitime büyük önem vermesidir. Milletlerin varlığını sürdürmesi, kalkınması için eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmek, geleceğe yönelik umutlarımızı hep canlı tutacaktır. Öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimizin teminatıdır. Taze dimağlara yol gösterici bir gönül eridir. Büyük bir özveriyle, sabırla, titizlikle çalışan öğretmenlerimiz, kültürümüzü yarınlarımız olan gençlere aktarmaktadır.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak da insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz.
 
Bu vesileyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

____________________________________________________________________
 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesi ile yayınladığı mesajında;

 

Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir. Unutmayalım ki eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarının yanı sıra ahlaki meziyetler ve zaaflarında da öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir. Bu şuurla mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum.

 

Eğitim insan devşirmek için değil, yetiştirmek için yapılır. Hiçbir grubun, zümrenin tarafı olmadan, var olduğu bu toprakların ruhuyla büyüyen, yetişen çocuklarımız oldukça ülkemiz payidar olacaktır. Sizler, medeniyetimizin yeniden inşasından, taze dimağların karanlıkta kalmış yönlerinin aydınlatılmasından birinci derecen sorumlusunuz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız.

 

Bu duygu ve düşünceler içinde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü içten dileklerimle kutluyorum.

___________________________________________________________________________________________
 

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Tarih, kültür, medeniyet anlayışımız, milli ve manevi değerlerimiz ölçüsünde, ilim ve irfan yolunda toplumumuzun geleceğine yön veren, güzel ahlaka sahip kamil insanlar haline gelmemiz için büyük gayret sarf eden öğretmenlerimiz hiç şüphesiz geleceğimizi şekillendiren mimarlardır.

Eğitimi kutsal bir görev olarak gören, eğitim, kültür, ahlak ve maneviyat dünyamızın şekillenmesinin sembolü ve manası öğretmenlerimiz her zaman için baş tacı edilmelidir.

Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri, öğrencilerin, duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin temel saikeleri içerisinde yoğuran öğretmenlerimiz, bu yolla insanlığa faydalı nesiller yetişmesine vesile olmaktadırlar.

 

Kendi milli ve manevi dokumuza, kültürel ve tarihi mirasımıza uygun bir eğitim sistemi ile yeniden güçlü bir Türkiye’nin inşasında öğretmenlerimizin çok önemli bir rol oynayacağına olan inancımız tamdır.

Öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri büyük değerler ve topluma mâl olmuş şahsiyetlerle birlikte her zaman için hatırlanmaya ve anılmaya devam ederler.

Nitekim Fatih Sultan Mehmet Han’ı anarken, hocaları İbni Temcid, Molla Gürâni, Molla Zeyrek, Hocazade, Veliyuddinzade Ahmed, Hatipzade, Hasan Samsunî, Sinan Paşa’dan bahsetmemek mümkün değildir.

Keza, 54.Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan bahsederken de, onu yetiştiren kıymetli hocaları Hasip Efendi, Abdülaziz Efendi ve Mehmet Zahit Kotku Efendi Hz.’ni belirtmeden geçemeyiz.

 

Bu noktada şunu ifade etmek gerekir ki, güzide öğretmenlerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamak ve anmakla önemlerini ortaya koyabilmemiz pek mümkün değildir. Öğretmenlerimizi, her daim anmak gerekir inancını taşıyoruz.

Alâk Suresi’ndeki, ilk vahiy “Allah’ının adı ile oku” ifadesi ve Hz.Ali’nin (r.a.) : “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışıyla, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz fedakâr öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutlarız.

 

Bektaş TURA

Yeniden Refah Partisi

Karaman İl Başkanı

_______________________________________________________________________________________________________

 

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Ünver mesajında; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyen nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” dedi.

 

Ünver’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajı şu şekilde:

 

“Öğretmenler, gelecek nesilleri şekillendiren en özel kişilerdir. Güçlü, aydın, laik, gelişmiş ve geleceği parlak bir ulusu inşa eden temel taşlardan biridir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.” demiş ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkan Türk milletinin ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile zaferi perçinleştirip, aydınlık yarınlara yürüyeceğine işaret etmiştir.

 

Bugün atanma, iş, geçim sıkıntısı ile boğuşan, AKP’nin siyasi menfaat güdümlü eğitim politikaları altında ezilen, müfredat baskısı altında gelecek nesilleri bilimin ışığıyla geleceğe değil; bir yarış havası içinde yalnızca sınavlara hazırlamak zorunda kalan öğretmenlerimizi böyle bir sistem içine sürükleyenler bilmelidir ki, eğitim politikalarındaki yanlışlar, öğretmenlerin sorunlarının görmezden gelinmesi, müfredatın bir siyasi rant aracı olarak kullanılması vatanımızın yarınları için büyük tehlikedir. Bu eğitim sistemi, Büyük Atatürk’ün işaret ettiği irfan ordusunu değil, kaygılı nesiller yetiştirmektedir.

 

Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği Türkiye’de, bugün acilen öğretmenlere sahip çıkacak güçlü, tutarlı, bilimsel ve özverili bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Bu duygu ve düşüncelerle; ‘Öğretmenler Günü’nde, hiç değilse bundan sonraki yıllarda öğretmenlerimize gereken önemin verilmesini, öğretmenlik onuruna yakışır bir hayat yaşayacak ekonomik imkânlara kavuşturulmasını diliyorum.

 

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit düşen öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Bir öğretmen çocuğu olarak da, üzerimizde emeği geçen, birçok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.”