Sitemize ulaşan Kadir Gecesi mesajları

TAKİP ET

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu'nun Kadir Gecesi Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj
İslam aleminin en özel ve kutsal günlerinden birisi olan aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu Yüce Allah tarafından bizlere müjdelenen; Kadir Gecesine ulaşmanın huzurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bu gece yapılacak olan ibadetlerimizin yüce Allah tarafından kabul edilmesi temennisiyle; Karaman'lı hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini kutlar ve esenlikler dilerim.

İsmet Hatipoğlu
İYİ Parti Karaman İl Başkanı
__________________________________________

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN; Kadir Gecesi mesajı
Elveda Rahmet Ayı RAMAZAN
Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN; Kadir Gecesi “Bağışlanma ve cehennem azabından kurtuluşun reçetesi Kadir Gecesi’ni hakkıyla eda etmektir. Aile fertlerimizle birlikte ibadet ve sâlih amele yoğunlaşalım.” diyen TAŞKIRAN sözlerini şöyle sürdürdü:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan-ı şerifin son günlerini idrak ediyoruz. Ramazanın bu son günleri içerisinde aramamız tavsiye edilen ve 27. gece olması muhtemel olan Kadir Gecesi ayette de ifade edildiği üzere, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Yine ayetin devamında ifade edildiği üzere Cebrail (a.s.) bu gecede yeryüzüne iner ve tan yeri ağarana kadar bu gece bir esenlik olur.
Kadir Gecesi günahlarımızdan arınmak için çok büyük bir imkân, Rabbimizin bize bahşettiği fevkalade bir nimettir. Bu imkândan bütün aile fertlerimizle birlikte yararlanalım, bayrama kadar geri kalan bütün günlerimizi Kadir Gecesi bilerek gündüzleri ve geceleri sâlih amel ve ibadetlerle ihya edelim. Bu geceyi aynı zamanda mazlum ve mağdurlarla empati kurma, onların dertleriyle dertlenme, onlarla dayanışma içerisinde olma adına iyi değerlendirelim.
Yüce Allah’tan Kadir Gecesi’ni hakkıyla eda edebilme irade ve samimiyetini bize bahşetmesini niyaz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.” dedi.
__________________________________________________

Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Kadir Gecesi nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Arı mesajında; ‘Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Hamdolsun ki bu yıl da Kadir Gece'mizi idrak ediyoruz. Bu mübarek gecenin tertemiz vicdanlarda yoğrularak affı, bağışlamayı ve nice mükafatı müjdelemesi Türk-İslam alemi için nimetlerin en büyüğüdür.
Bu gece Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz.
Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Vatanımızı, milletimizi korusun. Dertlilerin dertlerine deva ihsan etsin. Herkese hidayet versin. Yüce Allah, Türk'ü güçlü kılsın. 
Mazlumların ahının yerde kalmamasını, zalimlerin layık oldukları acı sonuçlarla eninde sonunda karşılaşmalarını temenni ediyorum.
Bütün İslam dünyası ve Türk İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum’. Dedi.
______________________________________________________

Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN yayınladığı Kadir Gecesi mesajında"Rahmet, mağfiret, feyz ve bereket iklimi olan bir Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız.Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ediyorum.


Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız. 

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.” dedi.

_____________________________________________

Gelecek Partisi Karaman İl Başkanlığı Kadir Gecesini kutladı

Dua ve tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Yüce Rabbimizin, bin aydan daha hayırlı olduğunu haber verdiği bu gecede, ümmetin birlik ve beraberliği, kardeşliğimizin güçlenerek gelişmesi, insanlığın şu an en büyük tehdidi olan salgının bir an önce bertaraf olması için dua edelim. Bu gece yapılan hayırlı işlerin mükafatının binlerce kat fazlasıyla görüleceği hesabiyle, yoksullara, yolda kalmışlara, ihtiyaç sahiplerine destek olmak, başkalarının dualarında yer almak için de bir fırsattır. 

Ramazan Ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı bu gecenin, ülkemize, İslam Alemine ve dünya insanlığına barış ve huzur ve sağlık  getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve Karaman'lı hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun…
_______________________________________


Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ Kadir Gecesi Mesajı


Yaşamımızda bizlere sınırsız güzellikler sunan rahmet, bereket ve arınma ayı olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize şükürler olsun.

Kadir gecesini diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kıymetini yücelten bir gecedir. Yüce Allah Kadir gecesinin; meleklerin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan gecesi olduğunu Kur’an-ı Kerim’de bizlere müjdelemiştir.

İnsan olarak Rabbimiz katında kıymet  bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir.

Bilmeliyiz ki; hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, doğruluğu anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi gösteren, hataları, yanlışları, kötülükleri sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi bizlere sağlayan Yüce Kitabımız
Kuran-ı Kerim'i- anlamaya ve yaşamaya çalışalım.

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesinde, alemlerin Rabbi bağışlayıcı Yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Kadir gecemiz mübarek olsun.