SİTEMİZE ULAŞAN 15 TEMMUZ MESAJLARI

TAKİP ET

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANLIĞINDAN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016 tarihinde, devlet kurumları içinde aldıkları tavizler neticesinde yapılanma fırsatı bulan ve özellikle TSK ve polis teşkilatı içinde kumpas ve sözde davalar neticesinde komuta ve idare makamlarına kadar sinsice sızan Feto terör örgütü, devletimize, milletimize ve demokrasimize karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bu kalkışma, milletimizin topyekûn birlikteliği, dayanışması kararlılığı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir.
 
15 temmuz 2016 tarihindeki hain kalkışma; Türk devletinin işgali, Türk milletinin esareti ve demokrasimizin hancerlenmesine yönelik bir eylemdir unutmadık, asla unutmayacağız..
 
15 temmuz 2016 daki hain kalkışmaya karşı vücutlarını siper eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz Allah'tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza sağlık ve şifalar diliyor, buradan minnet ve saygılarımızı sunuyoruz.
 
Bu kalkışma ya cesaret eden hain Feto terör örgütünün bir çok kuruma sızmış kadroları büyük bir titizlikle açığa çıkartılıp, gerekli yargılama ve bertaraf edilme işlemleri yapılmış olmasına rağmen siyaset yapılanması ve unsurları halen açığa çıkartılamamıştır.
 
Bu hain örgütün siyasal yapılanmasının ivedilikle üzerine gidilmesi ve bir an önce deşifre edilmesi gerekmektedir. İYİ Parti meclis grubu ve partimiz bu konuda önergeler ve açıklamalarla elinden geldiğince bu problemi halkımıza anlatmaya devam edecektir. Feto terör örgütünün siyasi kanadı ve bağlantılarının deşifre edilip hakettikleri yargılanmalar ile bertaraf edilmesi demokrasimiz ve devletimizin bekası için elzemdir.
 
Biz İYİ Parti olarak devletimize, milletimize, cumhuriyetimize ve demokrasimize kast eden Feto terör örgütü, bölücü örgütüne karşı asla geçit vermeyeceğimizi ve bu örgütlerin çökertilmesinin Türk milletine karşı asli sorumluluklarımızdan birisi olduğunu, bu konuda üstümüze düşen görevin bilincinde olduğumuzu ve bu sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğimizi Türk kamuoyuna bildiririz.

İYİ PARTİ KARAMAN İL TEŞKİLATI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

BAŞKAN ÇAĞLAYAN’DAN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

 

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında;

Tarih yapan ve tarih yazan bir milletin ahvadı olarak 15 temmuzda yeni bir tarih yazan milletimiz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniş sergilemiştir. Belki bize yabanacı uluslar için o gün yaşananlar anormal bi durum du ama Türk milleti için inancı gereği olması gerekenlerdi, çünki şahadet bizim inancımızda en yüksek mertebe, vatan ve bayrak en önemli kutsallarımızdır. Bunlar için yaşar bunlar için can alıp can veririz.

Hain darbe ve işgal gecesinde, bütün vatandaşlarımızın yüreklerindeki inanç ile sabaha kadar canla başla mücadele ederken, dünyanın tüm mazlum milletlerinin yüreği bu necip millet ile atmış, yaşlı gözlerle yüreklerden dökülen dualar, memleketin bütün camilerinden yükselen sâlâlar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır.

Gencinden yaşlısına bu aziz milletin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimiz, Kahramanlık destanlarıyla hainlerin bir daha cesaret edemeyeceği bir ders vermiş olup, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale olmuştur.

Yüzyıllar içinde etle tırnak gibi kaynaşmış olan milletimizin dünyaya takdim ettiği bu kararlı tutum her türlü takdirin üzerindedir.

15 Temmuz darbe gecesinin 3. Yıl dönümünde,  bir kez daha bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı, bütün kararlılığımızla ilan etmek istiyoruz ki, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu millete asla diz çöktüremeyeceksiniz.

Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin bekası için cennete yolcu ettiğimiz başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL’ÜN 15 TEMMUZ MESAJI
 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin yaşadığı en karanlık gecelerden birisi olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz, her yıldönümünde bizlere derin bir kederi ve aynı zamanda bu ihanete karşı duruşun verdiği büyük gururu bir kez daha yaşatmaktadır. 250’yi aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu hain girişim, milletimizin azim ve cesaretinin de en önemli sembollerinden birisi olmuştur.
 

Tarihi boyunca çeşitli savaşlar, saldırılar ve darbeleri atlatan milletimiz bu sefer kendi üniformasını taşıyan, kendi kimliğini barındıran ve sureti haktan görünen hainler tarafından işgal altına alınmaya çalışılmış fakat aziz milletimiz bu oyuna müsaade etmemiştir. O gece silahlara, tanklara ve uçaklara meydan okuyarak kendi canını ve hatta canından daha fazla değer verdiği evlatlarını dahi bu vatan uğruna şehit veren milletimiz büyük bir fedakârlık örneği sergilemiştir. 15 Temmuz; vesayete karşı milli iradenin, ihanete karşı ise cesaretin kazandığı, Türk milletinin yeniden dirilişinin günü olmuştur.
 

İmanı ve azmi ile ihanet şebekesine karşıduran milletimiz o gece verdiği mücadele örneği ile vesayet altına girmeyi reddetmiş, bağımsızlık aşkını bir kez daha göstermiş ve vatan sevgisini perçinlemiştir. Bu hain girişimi ve bu ihanet karşısında canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizin direnişini hiçbir zaman unutmamak bizim en büyük görevimizdir.
 

Bu vesileyle milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum”

---------------------------------------------------------------------------------------------

İl Müdürü Kurt’un 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
 

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Kurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yüzlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimiz, kendi iradesi dışında bir takım düşmanların zorbalığıyla; özgürlüğünü, geleceğini, bağımsızlığını ele geçirme tehlikeleriyle karşı karşıya gelmiştir. Bu saldırıların bazıları dışarıdan gelen düşmanın sınırlarımıza yönelik işgalini hedeflerken bazıları da dış destekli içimizde yer alan iş birlikçilerin yıllarca gizli tuttuğu ihanet dolu emellerini göstermektedir.

15 Temmuz 2016 gecesi de bu doğrultuda yapılan hain bir darbe kalkışmasıdır. Bu toprakların değerleriyle büyümüş Anadolu insanının; vatan, millet ve bayrağı için canını ortaya koyan evlatlarının düşmana uşaklık eden güruha karşı duruşu da yine kendine yakışır nitelikte olmuştur.

15 Temmuz’da, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, milli iradeye, temel hak ve özgürlüklerimize karşı yapılmaya çalışılan darbe, milletimizin canı pahasına gösterdiği direnişle bertaraf edilmiş, tüm dünyaya bir kez daha emsal teşkil edecek bir destana dönüşmüştür.

Her geçen gün gücünü daha da artıran ülkemizin aklıselim ve kalbiselim gençlerini yetiştirirken bize düşen, Malazgirt’ten Çanakkale’ye taşıdığımız bilinçle birlik ve beraberliğimizi pekiştiren 15 Temmuz ruhunu yeni nesillere nakşedebilmektir.

Bu vesileyle Çanakkale’den 15 Temmuz Direnişine milletinin iradesine sahip çıkmak için başka canlar hür yaşasın diye kendi canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı gece tanklara bedeniyle karşı koyan, kurşunlara rağmen ülkesine sahip çıkan tüm gazilere sağlık ve uzun ömürler diliyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum.

----------------------------------------------------

VEKİL ÜNVER'İN 15 TEMMUZ MESAJI 

2016 yılı 15 Temmuz gecesi, FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzeni ve demokratik siyasi hayatı hedef alınarak yapılan hain darbe girişimi, milletimizin vatansever evlatlarının kararlılığı sayesinde başarısız kılınmıştır. Tüm darbe ve darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi de Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenine ve iktidarıyla muhalefetiyle bu düzenden meşruiyet alan demokratik siyasi hayatına, dolayısıyla demokrasimize ve kardeşliğimize karşı yapılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün tam bağımsızlık esasıyla kurduğu demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak üzere uzun yıllardır hazırlık yapan FETÖ mensupları, 15 Temmuz gecesi hain planlarını hayata geçirmek istemişlerdir.

15 Temmuz gecesi darbecilerle mücadele eden darbe karşıtı TSK mensuplarının hainlerle girdikleri çatışmalarda gösterdikleri basiret, emniyet güçlerinin kararlılığı, darbecilerin halktan ve hiçbir siyasi kanattan destek bulamaması, medyanın tutumu, iktidarıyla muhalefetiyle siyasetimizin darbe karşıtı net duruşu ve halkımızın darbeye karşı direniş noktasında gösterdiği cesaret ülkemizi bir felaketin eşiğinden döndürmüş, FETÖ nün devleti ele geçirmesine engel olunmuştur.

O karanlık gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizde görülmemiş bir alçaklıkla maalesef ki hainlerin bombalarına hedef olmuştur. Gücünü milletimizden ve tarihimizden alan Gazi Meclis, 15 Temmuz günü bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir. Hain darbe girişiminden bu yana geçen sürede yaşananlar, demokrasimizin ve millet iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığının, itibarının ve gücünün korunmasının ne kadar önemli olduğunu da ortaya koymuştur. 

Bunun yanında bir diğer önemli ve dikkat edilmesi gereken husus da şudur ki; yıllardır FETÖ'ye karşıtlıklarıyla bilinen bazı muhalif gazeteci, siyasi ve tanınmış kişilerin zaman zaman FETÖ üyeliğiyle veya üyesi olmamakla birlikte örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yargısal takibe uğramaları, FETÖ'yle mücadeleye zarar verdiğinden, buna kesinlikle izin verilmemeli; bu yönde yapılan yanlışlardan bir an evvel dönülmelidir.

15 Temmuz darbe gecesini yaşatarak milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize kasteden ve ülkemizin geleceğini karartmak isteyen darbeci hainleri, planlayıcılarını ve destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuzun yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anarken, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin bir daha darbe hainliğine maruz kalmamasını temenni ediyorum.