SİTEMİZE ULAŞAN 10 KASIM MESAJLARI

TAKİP ET

DR. RECEP ŞEKER’İN, “10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ” MESAJI


AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygı ile yâd ediyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; cesaret ve büyük kahramanlığı ile adını tarihe altın harflerle nakşettirmiş kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır. 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşımıza önderlik etmiş, Aziz Milletimizin eşsiz fedakârlıklarıyla büyük bir zafere ulaştırdığı kurtuluş savaşımızı 1923’te Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırmıştır.   

Aziz Milletimizin ve tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalı, milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalı; yaşanan büyük zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan meşaleyi yeni nesillere emanet etmeliyiz.
Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken aziz şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin büyük fedakârlıklarıyla savunulan aziz vatanımızı ve rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı sonsuza kadar koruyacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyor, Milletimizden aldığımız destekle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum, Allah (C.C) hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun.“ dedi.

İYİ PARTİ Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Dolaysıyla Yayınladığı Mesaj:


  ‘’Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin yetiştirdiği ve son yüzyıla damgasını vurmuş büyük bir liderdir. Onun azmi, birleştirici gücü ve zekâsı sayesinde yepyeni bir ‘’Cumhuriyet’’ doğmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ilke ve inkılaplarının değerini, özellikle bugünlerde ve her geçen gün daha da fazla anlıyoruz.
  Akla ve bilime dayanan düşüncelerini milletin şahsi menfaatleriyle beraber hayata geçiren ve hiç bir şekilde kişileri değil her zaman milleti üstün tutan Atamız; manevi mirasını da şu şekilde izah etmiştir. ‘’Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiç bir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde, akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse; manevi mirasçılarım olurlar.’’
Kararlı, istikrarlı, ileri görüşlü, başarılı ve kolay kolay aldanmayan liderler zor yetişirler. Mustafa Kemal Atatürk’te böyle bir liderdi...
Vefatının 83. yılında büyük lider, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; bugüne kadar vatanımız uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.’’

__________________________________________________________________

BAŞKAN KALAYCI’NIN 10 KASIM MESAJI
   
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesaj yayınladı.

Başkan Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve şükranla anıyoruz. Milli Mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephelerde gösterdiği başarısı başta olmak üzere devlet adamlığı ve liderlik vasfı ile Türk Milletinin en önemli isimlerinden birisi olmuştur.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

____________________________________________________________________


CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER'İN 10 KASIM MESAJI
 

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’üncü ölüm yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

 

Ünver’in mesajı şu şekilde:

 

“Vatanımızın kurtarıcısı, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetimizin ve iki büyük eserinden diğeri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanda ortaya koyduğu devrimler yol göstericimiz; ilkeleri ve fikirleri yarınlarımızın feneri olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır. O’nun fikirlerinden, cesaretinden aldığımız güçle ve “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.” vecizesinin ışığında, yolundan hiç ayrılmadan ilerliyoruz. Yolumuz, daima Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olacaktır.

 

O’nun milletimiz için yaptığı fedakârlıkları ve kahramanlıkları yetişen yeni nesillerimize ısrarla anlatacak, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını Cumhuriyetimizin şanlı bayrağı altında sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz.

 

Bu vesileyle bir kez daha Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğilerek miras bıraktığı cumhuriyet ile ilke ve devrimlerine sonsuza dek yüksek bir sadakatle bağlı kalacağımızı ifade ediyorum.

 

Ruhun şad olsun Atam!”

___________________________________________________________________


BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU’nun 10 KASIM ATATÜRK’ü ANMA MESAJI
 

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intihalinin 83. yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. 

Engin ileri görüşlülüğü, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir lider ve komutan yapan en büyük özelliği milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. 

Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. 

Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden,  yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. 

Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. O, fikirleri ile daima aramızda yaşayacak ve modern Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar aydınlatacaktır. Ruhu şâd olsun! 

Atila Zorlu – Ermenek Belediye Başkanı