SANCAKTEPE - ŞEHİTLİK ANITI PROJESİ BAŞLIYOR

TAKİP ET

Belediye Başkanı Savaş KALAYCI' nın seçim vaatleri arasında yer alan 'Sancaktepe - Şehitlik Anıtı' projesi hayata geçiriliyor.

Başkan KALAYCI’ nın vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçirmesiyle Karaman adeta bir şantiye alanına dönüşmüş olup, şehrin her noktasında yürütülen çalışmalar vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Karaman’ a ayrı bir değer katacak olan Sancaktepe - Şehitlik Anıtı yapımı, Türk Dünyası Kültür Parkının karşısındaki tepede, Karaman-Mut karayoluna hakim bir noktada başlayacaktır. Projede; şehrin her noktasından görülebilecek 70 m yüksekliğindeki direkte Türk Bayrağı dalgalanacak. Aynı proje içerisinde zaferlerle dolu şanlı tarihimize ait bilgilerin bulunduğu şehitliklerimizin biyografilerinin yer aldığı tarih yolu bulunmaktadır.

Projenin kısa zaman içerisinde tamamlanması planlanıyor.

“Şehitlik Anıtı ve Tarih Yolu Yapılıyor”

Karaman Mut yolu üstderinde Türk dünyası parkının karşısında Konya -  Mut istikametinde yer alan bölgede Şehitlerimizin adının yaşatılması ve atalarımızın Anadolu’ya gelişlerinden itibaren kronolojik sıraya göre yapılan savaşlar, Türkiye cumhuriyetinin onur timsali olan bağımsızlığımın sembolü, istiklal mücadelemizin timsali olan şerefli ve ilelebet göklerde dalgalanacak olan şanlı bayrağımızın olduğu Sancaktepe’nin (Şehitlik Anıtı ve Tarih Yolu ile Tören Alanı) yapımına başlandı.

SANCAKTEPE PROJESİ NEDEN ÖNEMLİ?

 “Karaman’a Değer Katan Bir Proje”

Karamanın ihtiyacı olan şehrin tanıtımında ve bilinirliliğinde önemli rol oynayacak olan bu tip projeler Karaman’a değer katmaktadır.

Karaman’ın böyle bir tören alana ihtiyacı vardı, bu proje önemli bir eksikliği gidererek; Alanın ziyarete devamlı açık olması, yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olacağı Karaman’a yakışan yeni bir tören alanına da kavuşmuş oluyor.  Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan, tarihi ve kültürü ile ön plana çıkan Karaman, onur timsali ve istiklalimiz yegâne göstergesi bayrağımızın göklerde dalgalanması Sancaktepe projesi ile daha bir anlamlı hale gelmiş oldu. Gelecek kuşaklara kültürel ve tarihi zenginliklerimizi miras bırakabilmek, gelecek nesillere aktarmak için bu tip projeler önemli rol oynamaktadır.

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

Tarihsel zenginliklerini bilen bir toplum her zaman özgüveni yüksek ve gerektiği zaman istiklal ve varoluş mücadelesini sonsuza kadar devam ettirebilir. Ortak değerlerimiz olan tarihimiz, kültürümüz ve bayrağımız devamlı suretle bizi gururlandıracak yegâne unsurlardır. Bir milletin istiklalinin göstergesi olan bayrak, mümkün olan en yükseklerde dalgalanması bu duyguyu taşıyan insanlara büyük bir mutluluk verecektir.

“Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.”

Gökyüzüne sığmayan sanlı bayrağımızı Karamanlılara ve o yoldan geçen herkese gururla seyretmeleri için gerçekleştirilen bu proje geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bırakılacak nadide eserlerden biridir. Kaç metre olduğu ve toplam uzunluğunun ne kadar olduğu önemli olmayan bu proje, Karaman gibi kültürel zenginliklerin bağrında yaşayan; Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir Paşa, Piri Reis, Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre gibi önemli şahsiyetlerin memleketi olan bu şehre yakışmıştır.

“Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyyet;
Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl!”

Varoluşumuzun en büyük unsurlarından birisi olan vatan sevgisi; bu coğrafyada yaşayan, gerektiğinde bu topraklar için canını seve seve feda eden asil milletimizin ruhunda mevcuttur. Vatan sevgisinin göstergelerinden birisi olan şanlı bayrağımızın ve bu bayrak altında hürce yaşamamıza vesile olan atalarımızın tarihsel bilgilerinin yer aldığı bu anlamlı projede emeği geçen herkesi kutlarız.