Sahte polisler baskın bahanesiyle dehşet saçtı

TAKİP ET

Karaman'da, şehir dışından gelerek kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, 4 Afganistan uyruklu mültecinin oturduğu eve uyuşturucu operasyonu bahanesiyle girerek, kelepçeledikleri mültecileri gasp etti.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında İmaret Mahallesi İmaret Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi.

İddiaya göre henüz isimleri açıklanmayan 6 kişi, başka bir şehirden gelerek İmaret Caddesi üzerinde ikamet etmekte olan 4 Afganistan uyruklu mültecinin evine gelerek kendilerini polis olarak tanıttı.

Uyuşturucu operasyonu bahanesiyle Afganistan uyruklu mültecileri kelepçeleyerek etkisiz hale getirmeye çalışan şüpheliler evde bulunan cep telefonu ve paralara da el koydu. Karşılarındakilerin polis olmadığını anlayan Afganistanlı mülteciler ile şüpheliler arasında bu sefer arbede ve kovalamaca çıktı. Şüpheliler apar topar evden çıktıklarında ise havaya iki el ateş açarak 20 ACP 334 plakalı otomobil ile olay yerinden kaçmaya başladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis çevrede emniyet tedbiri alırken, şehrin giriş ve çıkışlarını da tuttu. Çıkan arbede de elinden bıçakla hafif yaralanan bir Afganistanlı mülteci sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra tedavi altına alınmak üzere Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. 20 ACP 334 plakalı otomobil ile Karaman'dan kaçmaya çalışan şüphelilerde Konya yolu çıkışında polis ekipleri tarafından önleri kesilerek kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı.