Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarının zorlu arazi koşullarına rağmen planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 113 terörist etkisiz hale getirildi. Bununla birlikte 107 mağara ve sığınak tahrip edildi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK komuta kademesi ve Bakan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda Kosova'dan, Bosna Hersek'e, Somali'den, Libya ve Afganistan'a kadar yurt içi ve sınır ötesinde görevli unsurların komutanları ve ordu komutanları ile görüştü. Devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Akar, talimatlar verdi.

Toplantıda, Kosova, Bosna Hersek, Somali ile Libya, Afganistan, Azerbaycan'daki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının komutanları ile NATO Karargahı'ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, KKTC'deki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın yanı sıra ordu komutanları, Muharip Hava Kuvveti, Donanma Komutanı devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.