MEMLEKETTE ETİ VE SÜTÜ ÜRETECEK KİMSE KALMAYACAK

TAKİP ET

Karaman DKKY Birlik Başkanı Yücel Yaman yapmış olduğu açıklamada; Artan yem fiyatları karşısında her geçen gün zarar etmeye başlayan hayvancılık işletmelerimize devletimiz geçtiğimiz aylarda olduğu gibi acilen ARPA desteği sağlamalıdır.

Yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı artan maliyetler nedeniyle zor bir süreçten geçen hayvancılık sektörü acilen devletimiz tarafından desteklenmelidir.
Sorunun çözümü günlük artan yem fiyatlarının düşürülmesine bağlıdır. Koyun, kuzu fiyatı yükselmesin diye ihracat yasaklanıyor, süt yükselmesin diye devlet fiyat açıklıyor. Tabi ki devlet tüketiciyi korumalı ama üreticiyi de korumalı. Saman, yonca, yem, slaj fiyatları böyle yükselmeye devam ederse bu memlekette eti ve sütü üretecek kimse kalmayacak.

Küçükbaş üreticimiz zarar ediyor, ülkemizin üretime ihtiyacı var. Ancak yılın 365 günü kar, çamur, fırtına demeden 7/24 çalışarak alın teri dökerek, nasırlı elleri ile üretmeye çalışan üreticiye çabalarının ve emeklerinin karşılığını alacağını garanti etmezseniz bu insanlar sektörden çekilmeye devam eder, boşalan köylerde kimse kalmaz iyice boşalır, üretim azaldığında da soframıza gelen gıdaların fiyatları yükselmeye devam eder.

Yemin torbası 400 liraya yaklaştı, Arpa tonu 6000 lirayı geçti.
Küçükbaş hayvan üreticilerimizin ayakta kalabilmeleri için TMO acilen üreticiye ucuz arpa satışına başlamalı, ihracat bir an önce açılmalı.
Karaman DKKY Birlik Başkanı