MEHMET BAYRAM İLİMİZ TARIMINA YAPILAN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram İlimize yapılan Tarım yatırımları yerinde inceledi. Başkan Bayram yaptığı açıklamada;

Karaman Sanayisinin Öncülerinden, BİFA gurubuna ait Babaoğlu Tarımın yaptığı yeni yatırımla birlikte elma üretiminde ülkemizde söz sahibi olan ilimize büyük katkı sağlayacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda Erikci soğuk havanın kurduğu son sistem kameralı boylama- fırçalama-sınıflama makinesi sonrası Babaoğlu Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri A.Ş, ülkemizde sadece  4 tane olan son teknoloji “MafRoda 4 Hat ve 20+1 Çıkışlı, POMONE IV Boylama Kalite Kameralı, Elma Seçme-Fırçalama-Sınıflama Makinesi” ile birlikte elma üretimi denilince akla gelen ilklerden olan şehrimize büyük katkı sağlayacaktır.

Karaman, üretimde olduğu gibi son yıllarda  kurulan son sistem soğuk hava ve paketleme tesisleri ile ülkemizde söz sahibi illerden biri haline gelmiştir.
Karaman’ı en önemli ürünlerinden birisi olan elmanın ilimizden doğrudan Rusya'ya ihracat yapılmasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz yetkilendirilmiş. bu sayede de diğer illerden Rusya'ya ihracat yapıldığı gibi ilimizden de ihracat yapılır hale gelmiştir.

Elma üretiminde ilimiz ağaç sayısı olarak ülkemizde birinci , üretimde ise ikinci sıradadır. Yeni kurulan bahçelerle üretimde hedefimiz birinci sıraya yükselmektir.
Bizlere misafir eden tesisi gezdiren Babaoğlu Tarım İşletme Müdürü Mahmut Canevi’ye teşekkür eder çalışmalarında başarılar diliyoruz. Dedi