KURGULANMIŞ ORGANİZE BİR SALDIRIDIR

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Muhammet Mustafa Gözel ve Milliyetçi Hareket Partili yöneticilerin düzenlemiş oldukları alçak saldırı ile ilgili Gelecek Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Güven açıklamada bulundu. Güven açıklamasında;

Saygıdeğer hemşehrilerimiz

2 gün önce Karamanımızda hepimizi üzen siyasal bir şiddet olayı yaşanmıştır. Deva partisi Karaman İl başkanı Mustafa Burak Demirer ve Karamanınsesi haber sitesi imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger beye MHP Merkez ilçe başkanı kontrolündeki bir grup tarafından saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırının gerekçesi sayın il başkanının basına yapacağı açıklamaları engellemektir. Yapılması planlanan açıklamada Kazımkarabekir belediye başkanının adının da karıştığı ciddi bir yolsuzluk iddiası var. Bu meselenin üzerine öncesinde giden basın mensupları tehdit ediliyor ve 2 gün öncede İl başkanı ve gazeteci Hüseyin Ölger’e saldırılıyor.

Sayın İl başkanı ve gazeteciler ile bir araya gelip yaptığımız istişarelerde olayın öncesinde kurgulanmış organize bir saldırı olduğu bilgisine ulaştık. Bu şiddet olayının başını çeken MHP Merkez ilçe başkanının bu olayın bizzat içinde olması ve olayın yaşandığı gecenin sabahında partisinin aşure programına katılıyor olması da maalesef Karamanımızın geldiği noktayı göstermektedir.

Gelecek partisi Karaman teşkilatı olarak yetkililere çağrılarımız şudur.

Konu ile ilgili gerekli tedbirler alınmalıdır.

Saldırı olayının mobese görüntüleri halkımızla paylaşılmalıdır.

MHP merkez ilçe başkanı derhal görevden alınmalı ve yargı önünde hesabını vermelidir.

Suç işleyenler yargı önüne çıkartılmalıdır.

Yolsuzluk iddialarında adı geçen kim varsa açıklama yapmalıdır.                            Kazımkarabekir ilçemizdeki bu iddiaların üzerine gidilmelidir.

Hukuk devletinde yaşayan bizler yargı mekanizmasının işleyişini takip edeceğiz. Bu sadece bir siyasi parti il başkanına ve gazeteciye yapılmış saldırı değildir. Demokrasiden, adaletten ve haktan bahsedenleri susturma çabasıdır. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Bizler faili belli olan bu saldırı sonrası neler yapılacağını hep birlikte takip edeceğiz.

Kim yolsuzluk yaptıysa hesabını verir. Adalet sistemi yavaş işler belki ama bir gün sıra size de gelir. Kazımkarabekir halkının hakları gasp ediliyorsa ve buna göz yumuluyorsa hesabı verilmelidir. İnsanlarımızın üzerindeki her türlü baskının yok edileceği günler yakındır. Ülkemiz düşünce, inanç ve basın özgürlüğüne tekrar kavuşacağı günleri beklemektedir.

Bizler onurlu bir siyasi anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bu zihniyetle mücadelemizi omuz omuza vereceğiz. Açık yüreklilikle konuşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Değerlerimizin gereğini yapacağız.

Yapılan bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kıymetli il başkanı Mustafa Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger beye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dedi