Küçük Esnafı Korona Virüs Vurdu

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alarak korku ve paniğe neden olan Korona virüs nedeniyle Karaman'da bazı küçük esnaf ve seyyar satıcılar ya müşterisiz kaldı ya da iş yerlerine kepenk vurmak zorunda kaldı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs, ekonomiyi de derinden sarstı. Vatandaşlara yapılan “evde kalın” uyarısı üzerine sokaklar boş kaldı. Karaman’ın en kalabalık caddesi olan ismetpaşa caddesi, sarraflar sokağı korona virüsü nedeniyle bom boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgedeki kapalı olması gereken işletmelerin dışında yer alan bazı esnaflar ve seyyar satıcılar, ya müşterisiz kaldı ya da iş yerlerini kapattı.

Karaman’daki çoğu seyyar satıcı ekmek teknelerini kapatırken, satış yapamayanların görüntüleri ise yürek burktu.
 
İşletmelerinin başında olan Karamanlı esnaflar konuyla ilgili endişeli olduklarını belirtirken, salgın tehlikesinin bir an önce atlatılmasını ümit ettiklerini söylediler. Korona virüsün Türkiye’ye girmesinden bu yana satışlarının düzenli olarak düştüğünü aktaran esnaflar, her gün “rastgele” diyerek kepenk açtıklarını ifade etti.

 
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığını talimatı ile işyerlerinin büyük çoğunluğu geçici bir süre ile kapatıldı. Kapan işyerleri sebebiyle ortaya çıkacak olan ekonomik durumla ilgili alınacak önlemler merak ediliyor.

Ölümcül virüs karşısında geçici süreyle kapatılmasına karar verilen esnaf gurupları kara kara düşünmeye başladı. Yeni tip Korona Virüs salgın nedeniyle vatandaş sokağa çıkmayınca alış veriş merkezleri de adeta sinek avlıyor. İş yapamaz hale gelen Karaman esnafı, ekonomik krizin eşiğinde.

Ekonomik kriz nedeniyle son dönemde zor günler geçiren Karaman esnafı virüs salgınıyla tükenme noktasına geldi.