GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

TAKİP ET

REKTÖR AKGÜL’DEN ‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilerin haklarıyla ilgili düzenlemeler getiren 212 sayılı kanunun 1961 yılında Resmi Gazete'de yayınlandığı gün olan 10 Ocak, ülkemizde her yıl 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri anlık olarak toplumla paylaşan, toplumun gözü ve kulağı olan, kamuoyunun hızlı ve doğru habere ulaşmasını sağlayan gazeteciler, kuşkusuz son derece önemli bir mesleği icra etmektedir. Gazeteciler bir yandan toplumu bilgilendirme işlevini yerine getirirken diğer yandan da toplumun kültürel hayatına, ürettikleri içerikle yön vermekte ve kanaatleri şekillendirmektedirler. Basın mensupları aynı zamanda bir ülkenin kültürel sermayesi, düşünen beyni ve ilerleyen toplumun motivasyon kaynağıdır. Bu bakımdan basın çalışanları, bir ülkenin entelektüel birikimi ve bilgi toplumunun potansiyel gücüdür.

10 Ocak vesilesiyle, son derece özveri gerektiren zorlu çalışma şartlarına rağmen ilimizde ve ülkemizde bu kutsal görevi layıkıyla yerine getiren bütün basın mensuplarına görevlerinde üstün başarılar ve kolaylıklar diliyor; tüm basın çalışanlarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."

______________________________


CHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Mesajında; halkın haber alma özgürlüğü için çalışan, aydınlık ve tam bağımsız Türkiye’nin çıkarlarını savunan güçlü basının demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğunu dile getiren CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver; “Tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

Ünver mesajında; gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçilerinin her geçen gün daha büyük zorluk ve maddi sıkıntılarla karşılaştığını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu gün, iş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiş olan basın emekçileri, zor çalışma koşulları altında, düşük ücretle meslek onuru ve halkın haber alma özgürlüğü için çalışıyor. Basın camiası, bu önemli günü bayram gibi kutlamak yerine; haber ve yorumlara yüzlerce davanın açıldığı, ifade özgürlüğünün tehdit altına alındığı, iktidarın her türlü görüşü ve düşünceyi kontrol etmek istediği bir dönem içinde, istibdat altında kutluyor.”

 

Tüm bu olumsuz şartlar altında dahi kalemini iyiden, doğrudan, güzelden, haktan, hukuktan, adaletten yana kullanan gazetecilerin hala var olduğunu ve her zaman da var olacaklarını belirten Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Büyük özverilerle görevini yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevini yaparken yaşamını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve ifade özgürlüğünün baskı altında olmadığı; daha özgür, tarafız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum.” 

__________________________________________________

BAŞKAN KALAYCI’NIN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı yayımladığı mesajında: “Gece-gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Kalaycı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:

“Her türlü zor çalışma şartlarına rağmen büyük bir özveriyle görevlerini yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelen gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. Yaz-kış demeden haber peşinde koşan, şehrimizin nabzını tutan değerli basın mensuplarımız, şehrimizin tanıtılmasında ve sorunların çözümünde büyük bir rol oynamakta, halkımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını bize aktarma noktasında da bir köprü vazifesi görerek kamu hizmetlerinin halka yansıtılmasında bizlere yardımcı olmaktadır. Yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız ve gündeme taşıdığı konularla ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayan tüm basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan başta ilimizde faaliyet gösteren basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

___________________________________________

ATİLA ZORLU’NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Basın mensuplarına sosyal ve ekonomik haklar kazandıran 212 sayılı Basın İş Yasası Kanunu’nun 10 Ocak 1961 yılında kabulünden itibaren her 10 Ocak günü “ Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Ülkemizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan gazetecilerimizdir.

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın ulusun ortak sesidir.” fikriyle hareket eden, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda; zaman, mekan farketmeksizin sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren tüm fedakar ve değerli basın çalışanlarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlarım.

Atila Zorlu – Ermenek Belediye Başkanı

_______________________________________________

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan. '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çağlayan, "Demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde basın mensuplarının ciddi sorumluluğu bulunmaktadır. İletişim teknolojilerinin gün geçtikçe geliştiği, değiştiği ve çeşitlendiği günümüzde, hızlı haber alma özgürlüğünün gelişmesinin yanında ne yazık ki çeşitli bilgi kirliliklerinin yaşandığı da görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır. Öte yandan, milletlerin algılar üzerinden dürtüldüğü, adeta algı savaşlarının yaşandığı günümüzde, basın veya medya çalışanlarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini ve ülkenin durumunu göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

Evrensellik ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde, ülkesinin menfaatlerini göz ardı etmeden yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda ailesinden sosyal hayatından fedakarlık ederek, her an haber peşinde koşan, tüm basın çalışanlarının, özellikle Karaman’da şehrimiz için hizmet eden  medya ve basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, hepsine çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

______________________________

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tunç, yayımladığı mesajında, “Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, Ülkemizin ve yerelde şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar.

Yaptıkları işin zorluğunun yanında sosyal sorumluluklarıda ağır olan, olayları haber yapmadan önce kendi vicdan eleğinden de geçirmek zorunda olan, Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, Karaman’da ve Ülke genelinde  görev yapan tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.

_____________________________________

 
Yeniden Refah Partisİ Karaman Merkez İlçe Başkanı Ramazan ŞEN  10 Ocak Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayınladı

Bugün, zaman ve mekân tanımayan, büyük bir özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir mesleği icra eden gazetecilerin, maalesef bir gün de olsa hatıra geldiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeden görevlerini icra eden gazetecilerimiz, her koşulda kamuoyunun haber alma hakkını sağlayarak önemli bir görevi üstlenmişlerdir. Mesleğini icra eden bu anlamlı ve önemli günde, her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak eden vesileyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim. Dedi