Evlerde turşu mesaisi başladı

TAKİP ET

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte Karaman'da kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu hazırlıkları başladı.

Turşusunu kurmak isteyen vatandaşlar semt pazarlarında alışverişe başladı.  Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan turşunun yapımı için sebzeler pazarlara indi. Soğuklar başlamadan önce yapılacak turşu için gerekli sebzeler meyve-sebze pazarında satışa çıktı.

Turşulukların henüz yeni çıktığını ve ucuz olduğunu dile getiren pazar esnaflarından Alparslan Genç,  “Turşu kurma mevsimine yeni yeni başladı vatandaşlar yeni yeni turşu kurmaya başladı ilerleyen günlerde talepler artar” dedi.  Şu anda kendi yerli ürünlerimiz tezgâhlarda ki yerini almaya başladı. Ürün hasatları arttıkça fiyatlarda düşmeye başladı vatandaşlarımız şuan turşuluk için acur, kornişon salatalık, cin biber, normal biber, fasulye alıyorlar.

Şuan için satışlarımız normal ilerleyen günlerde satışların artmasını bekliyoruz. Salatalık 4 TL biber 2,5 TL acur 2,5 - 3 TL arasında satılıyor vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz. Şuan pazardaki satışlarımız sadece turşuluk üzerini değil kurutmalık ürünler ve salçalık domateslerin satışları da iyi durumda 

TURŞU NASIL KURULUR 

Pazarda turşuluk için alışveriş yapan Ayşe Karataş, turşunun nasıl yapıldığını anlattı: “Sebzeleri leğende yıkıyoruz. Büyük sebzeleri iğne ile delerek bidona dolduruyoruz. Küçük olan sebzeleri de dolduruyoruz. Sonra sarımsak ve sirke ekliyoruz. Son olarak da tuzlu su ekliyoruz. Sonra turşularımızı olana kadar yaklaşık bir ay bekletiyoruz. Ondan sonra yemeye hazır oluyor” diye konuştu.