ESKİ YENİ HEPSİ BİR ARADA !

TAKİP ET

AK Parti Kuruluştan Günümüze İl Başkanları İstişare ve değerlendirme toplantısına Karaman eski il başkanları ve yeni il başkanı Abidin Çağlayan katılım sağlarken, toplantıya katılamayan eski başkanlardan Yücel Yüksel'in memuriyetten dolayı, Mustafa Habacı'nın şehir dışında olmasından dolayı, Nazmi Ünlü'nün ise başka Ülkede olmasından dolayı katılamadığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’NIN AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN BU YANA GÖREV YAPMIŞ İL BAŞKANLARI İLE TOPLANTIDA YAPTIĞI KONUŞMADA:

2001 yılı Ağustos ayından beri AK Parti teşkilatlarında görev yapmış, davamızın bugünlere gelmesinde rol üstlenmiş tüm kardeşlerime şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal etmiş kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Halen görev başında olan kardeşlerimize Rabbimden muvaffakiyetler temenni ediyorum.

AK Partilinin eskisi-yenisi olmaz, çünkü AK Partili olmak demek sadece bir partinin rozetini taşımaktan ibaret değildir. AK Partili olmak demek, bu ülkenin ve milletin asırlara sari medeniyet davasının bayraktarlığına talip olmak demektir. Dava adamının görevi ancak son nefesini verince biter. Teşkilat yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili gibi unvanlı görevler bu büyük yürüyüşte sadece birer hizmet vesilesidir, hizmet vasıtasıdır.

Asıl önemlisi, hiçbir sıfat sahibi olmadan da o büyük davanın başarısı için bir nefer gibi çalışa bilme erdemini gösterebilmektir. Bunun için hiçbir kardeşimizi esik AK Partili olarak sıfatlandırmadık, sıfatlandıramayız. İnşallah bizim davamız kıyamete kadar ayakta kalacaktır. AK Parti bu davanın temsilcisi olmayı hak ettiği sürece varlığını ve hizmetini sürdürecektir. Bu bakımdan şu anda birlikte olduğumuz il başkanlarımızı aktif herhangi bir görevleri olsun-olmasın AK Parti davasının neferleri, ebedi temsilcileri olarak görüyor ve alkışlıyorum.

Elbette bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, yolunu kaybedenler, kerameti kendinde görenler olmuştur ve olacaktır. Bu, ilk insandan bugüne dek var olan bir gerçektir. İşte en önemlisi de Kabil’le Habil meselesidir, iki kardeş değil mi? Kabil, kardeşi Habil’i öldürmüştür, demek ki süreç ta oradan başlıyor, bundan sonra da bu devam edecektir. Yani kardeş kardeşi niye vurdu filan diye böyle bir şey sormaya gerek yok, bu bir var olan gerçek, istenmez, ama var.

Bu nasip meseledir, dava adamı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese nasip olmaz. Biz kimin nereye gittiğine değil, kendimizin hangi istikamette yürüdüğüne bakacağız. Hamdolsun bugün bu salonda 18 yıldan beri neredeyse tüm kardeşlerimizle aynı istikamette yürümeye devam ettiğimizi görüyorum. Partimize emek vermiş, şehirlerinde bu büyük davanın yükünü omuzlamış, fedakârlık yapmış, yeri geldiğinde bedel ödemiş bu kardeşlerimle bir kez daha buluşmuş olmanın bahtiyarlığı içindeyim.

Bana böyle bir dava ve bu davanın içinde sizler gibi arkadaşlarla, yol arkadaşlarıyla, gönül ve mücadele arkadaşlarıyla birlikte olmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. Dedi