EĞİTİMDEKİ ZORLUKLARI GİDERECEĞİZ

TAKİP ET

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş okulları ziyaret etti.

Karaman Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş seçim çalışmalarına okulları ziyaret ederek başladı.

Karakaş, ziyaret ettiği okullarda ilgiyle karşılandı ve öğretmenlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak öğretmenlerin taleplerini dinledi.

Mehmet Karakaş yaptığı yazılı açıklamada okul ziyaretlerindeki memnuniyetini ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde Karaman'ımızdaki bazı okulları ziyaret ettik. Öncelikle öğretmenlerimizin sıcakkanlılığı, ilgileri ve en çok da katkılarından dolayı memnun olduk. Tüm öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ziyaretlerimiz esnasında Karaman'ımız için taleplerini sorduğumuzda gördük ki tüm talepler öğrencilerimiz, geleceğimiz için. Bu da bizim memnuniyetimizi katladı. Geleceğimizin inşası için öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak zaruridir. Fakat Peygamber efendimizin ‘Zorlaştırmayın, kolaylaştırın’ tavsiyesinin bugüne kadar vücut bulmadığını görmüş olmak bizleri üzmüştür.” dedi.

Açıklamasında okulların, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak için gerekli adımları atacaklarını da ifade eden Karakaş, “Vatandaşlarımız evlatlarını okula gönderebilmek için imkanlarını zorlayarak da olsa servis tutuyor ancak servise imkan bulamayan bir çok vatandaşımız var. Bunlar evlatlarını ya belediye otobüsü ile ya da yaya olarak okula göndermek durumundalar. Ancak otobüs saatlerinin uygun olmaması öğrenciler için sorun oluyor. Bu sorunu aşmak için belediye otobüslerinin saatlerini okul giriş çıkış saatlerine uyarlayacağız, duruma göre öğrencilere özel yeni hat ve seferler yapacağız. Dar gelirli vatandaşlarımız için de servis ücretlerinde katkıda bulacağız.

Okullarda suyun, öncelikle sağlık ve hijyen olmak üzere ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı okullarımızda uygun noktalara su deposu yapacağız.  Böylelikle olası kesintilerde okullarımız susuz kalmayacak.

İlkokul öğretmenlerimizin sınıf kitaplıklarını zenginleştireceğiz. Böylelikle hem öğrenciler daha çeşitli kitap okuyabilecek hem de öğretmenler kitap için veliden destek beklemek durumunda kalmayacak.

Okullarımızın bahçe düzenlemelerini üstleneceğiz. Okullarımızın içinde asfalt yapılması gereken bölgelere asfalt yapacak, bahçe içi peyzaj düzenlemesini uzman ekibimizle yapıp takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş, “Biz istişarenin önemini bilen bir topluluğuz. Yönetimimizi her daim istişare ile yapacağız. Eğitim sorunlarını eğitimcilerle, esnaf sorunlarını esnaflarla, işçi sorunlarını işçilerle, bayanların sorunlarını bayanlarla, gençlerin sorunlarını gençlerle kısacası tüm sorunları muhatabıyla siyasi ve ideolojik görüş, etnik köken, mezhep, dil, din ayrımı gözetmeksizin istişare ederek çözeceğiz. Karaman’a Millî Görüş belediyeciliğini tattıracağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.






karaman hava durumu karaman haber karaman nöbetçi eczane karaman fk karaman fk puan durumları Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş