DR. RECEP ŞEKER: "İSTİKLAL MARŞI BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

12 Mart İstiklal Marşımızın milli marş olarak kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun mekânları cennet olsun.

İstiklal Marşımız, Milletimizin bağımsızlık aşkının ve hür yaşama iradesinin en güçlü şekilde ifadesidir. Vatanını ve mukaddesatını canından aziz bilen ve bu uğurda canını vermekten bir an bile çekinmeyen necip Milletimiz kurtuluş savaşını tüm imkânsızlıklara ve ağır koşullara rağmen çok büyük bir başarı ve kahramanlık göstererek tarihte eşine az rastlanır büyük bir zafer ile sonuçlandırmıştır.

Mehmet Akif Ersoy; “Türklerin, yirmi beş asırdan beri özgürlüğünü muhafaza etmiş bir millet olduğu hakikattir. Hâlbuki Avrupa’da bile özgürlüğünün kaynağı bu kadar eskiye dayanan bir millet yoktur. Tarih de göstermiştir ki Türkler özgürlüksüz yaşayamaz.” sözleri ve yazdığı İstiklal Marşı ile aziz milletimizin özgürlük ve bağımsızlık aşkını ölümsüzleştirmiştir.

 Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde;

               Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
               Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
               Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
               Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.

Mısraları ile Milletimizin esareti reddederek ve milli iradesine vurulmak istenen prangaları parçalayarak verdiği kahramanlıklarla dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Ecdadımızın bize emanet bıraktığı güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak büyük bir coşku ve gururla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve sonsuza dek hür yaşayacak bir Milletin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir.

Yüksek ahlakı, örnek kişiliği, millet ve vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Milletimizin gönlünde taht kuran Mehmet Akif Ersoy Anadolu’yu karış karış gezerek vaazlar vermiş, halkı irşat etmiş kalemiyle ve sözleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek kazanılan büyük zaferin manevi mimarlarından olmuştur. 

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve dualar ile yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad olsun.” dedi.