DR. RECEP ŞEKER; "ENGELLİLER HAFTASINI EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYORUM"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak için her yıl 10-16 Mayıs tarihleri Dünya Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftada engelli kardeşlerimizin sorunları, çözüm yolları, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusunda önemli çalışmaların yürütülmektedir.

Her insanın doğuştan veya daha sonra çeşitli sebeplerle hayatında karşılaşabileceği engelli olma hali asla bir kusur olmayıp kesinlikle de yaşama ve toplumsal hayata katılmaya da engel değildir.

Her vatandaşımız gibi insan onuruna yaraşır bir biçimde yaşama hakkına sahip olan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar tüm toplumun ve tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir.

Engelli kardeşlerimizin toplum içinde hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan toplumsal yaşama eşit vatandaşlar olarak katılmaları, hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla; eğitimden, istihdama, sağlık hizmetlerinden sosyal yardımlara ve evde bakım hizmetlerine kadar her alanda çok önemli düzenlemeler ile engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller bir bir kaldırılmış ve hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları sağlanmıştır. Bundan sonra da yaşamlarının kolaylaştırılması ve sıkıntılarının çözümü konusunda çalışmalar devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftası'nı kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.