Doğadan toplanan mantarlara dikkat

TAKİP ET

Yoğun yağışlarla kırsal alanlarda üreyen mantar miktarı çoğaldı. Özellikle bahar aylarında sıklıkla görülen mantar zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulunan Dr. Mahir Arslan, ormanlardan toplanan her mantarın yenilmeyeceğini belirterek toplanan mantarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

İlkbaharda yağışların artmasıyla birlikte doğada çeşitli mantar türleri de görülmeye başladı. Kırsal alanlarda üreyen bazı mantar türlerinin tüketilmesi insan hayatı için tehdit oluştururken, zehirli mantarlar ölüme kadar varabilen olumsuzluklara yol açabiliyor.

Bahar aylarında mantar zehirlenmelerinin sıkça görüldüğünün altını çizen Dr. Mahir Arslan, “Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında mantar zehirlenmelerine çok sık rastlıyoruz. Genelde kültür mantarları hariç, ormanlık alanlarda toplanan mantarların zehir kategorileri var.

Zehir kategorilerine göre değerlendirdiğimiz zaman, yoğun zehirli mantarlar var. İlkbahar ve sonbahar aylarına dikkat etmemiz gerekiyor, bilmediğimiz mantarları yememeliyiz” dedi.