CHP'Lİ HEYET SU SORUNUNU TESPİT İÇİN KARAMAN'A GELDİ

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanlığından yapılan açıklamada; 21 Mayıs Cuma günü Karaman'da yaşanan kuraklık ve sulama sorunları ile ilgili incelemelerde bulunduk.

Çiftçilerimizi ve çiftçi temsilcilerimizi ziyaret ederek sorunlarını, kuraklığın sebeplerini, çözüm önerilerini ve tarım politikalarımızı konuştuk. İl Başkanımız Mustafa Cem Kağnıcı, Karaman Milletvekilimiz İsmail Atakan Ünver, Adana Milletvekilimiz Ayhan Barut, Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel, İl Başkan Yardımcımız Şevket Varol, Merkez İlçe Başkanımız Ahmet Recai Evcen, Kazımkarabekir İlçe Başkanımız Levent Koyuncu, Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Mustafa Mut, Gençlik Kolları MYK Üyemiz Yusuf Baştuğ ve Gençlik Kolları İl Başkanımız Mustafa Durmaz Karaman Ziraat Odamızı, Karaman Sulama Kooperatifleri Birliğimizi ve Kazımkarabekir Ziraat Odamızı ziyaret ettiler. Ayrıca tarım alanlarımızda incelemelerde bulundular.

Konu hakkında İl Başkanımız Mustafa Cem Kağnıcı; “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun  talimatları ile Karaman Milletvekilimiz İsmail Atakan Ünver, Adana Milletvekilimiz Ayhan Barut, Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel ve yöneticilerimiz ile birlikte ilimizde yaşanan kuraklık ve su sorunlarını tespit etmek için bugün bir program gerçekleştirdik. Pandemi süreci bizlere gıdanın ve üretimin önemini çok iyi göstermiş oldu. Tarımsal üretim için su çok değerlidir ancak son yıllarda özellikle Karamanımızda yaşanan kuraklık tahılm ambarı olan bölgemizde büyük sorunlar yaşanmasına sebep olmakta. Karapınar bölgesinde oluşan obruklar tarımsal üretimimizin geleceği için bizleri bekleyen kötü günlerin habercisi bir bakıma. Gereken önlemlerin alınması, havza bazlı tarımsal politikaların ve desteklerin acilen uygulamaya konması gerekmekte. Bugün Karaman Ziraat Odamızı, Karaman Sulama Kooperatifleri Birliğimizi ve Kazımkarabekir Ziraat Odamızı ziyaret ederek, tarımsal alanlarımızda incelemelerde bulunduk.

Bizlere ev sahipliği yapan Karaman Ziraat. Odası Başkanımız Mehmet Bayram'a, Karaman Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanımız Sami Yaşar'a ve Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanımız Muammer Harmandar'a teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz kuraklık konusunda bir rapor hazırlayıp raporu Genel Başkanımızla ve TBMM tarım komisyonu ile paylaşacaklar.

Karamanımızın, çiftçimizin ve üreticimizin sesi olacaklar.  Sorunları biliyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi tarım politikaları gerçek, uygulanabilir, sorunların çözümünü sağlayacaktır. Üreticimizin her zaman sesi olmaya devam edeceğiz. “ Denildi
 





karaman hava durumu karaman iftar vakti karaman imsak karaman belediyesi karaman valiliği chp antalya chp milletvekilleri chp sözcüsü chp genel merkezi chp karaman milletvekili chp karaman il başkanlığı chp karaman belediye baskan adayi karaman chp il baş