CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, TBMM'de bütçe görüşmelerinde Karaman'ın sorunlarını ele aldı.

TAKİP ET

Ünver, yaptığı açıklamada, 'KOP İdaresinin kuruluş amacı doğrultusunda, tarımda sulanan alan miktarı artırılmalı ki Karaman'da daha verimli tarım yapılabilsin. Bunu yapabildiniz mi? Hayır, yapamadınız!

2014 yılında başlayıp 2015’te bitecek denilen Konya-Karaman Hızlı Tren projesi hala bitmedi. 2014 yılında başlanan 21 kilometrelik Karaman Çevre Yolu’nun 2016’da hizmete açılacağı söylenen birinci etabı bile henüz tamamlanmadı. Karaman'ın Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçeleriyle doğrudan standart bir kara yolu bağlantısı yok. Her bahiste "Yol yaptık." diye övünen AKP, 107 kilometrelik bu yolu on sekiz yılda tamamlayamadı. 2017'de başlayıp 2021'de bitirileceği söylenen Sertavul Tünelleri’nde ışık görünmüyor! Tam bir hayal ticareti. 2016'da ortaya atıldığında, sanki hemen yarın hizmete alınacak ve tüm dertlere çare olacak gibi anlatılan Karaman Lojistik Merkezi, Ulaştırma Bakanlığının bütçe sunumuna göre, henüz etüt ve planlama aşamasında. 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Karaman'a 2 milyon yolcu kapasiteli havaalanı yapılacağı müjdesi verdiğinde AKP'li siyasetçilerin çakasından geçilmiyordu, şimdi, kimsede ses hatta tık yok. Proje, unutuldu gitti.
2016'da temeli atılan ve 2018 sonunda tamamlanacağı söylenen Çamlıca Viyadüğünde sadece temel diye dökülen bir kürek beton var.
Şehir stadyumuna 2017 yılında başlandı, altı yüz elli takvim gününde tamamlanacaktı. 2021'e girmek üzerindeyiz stadyum hâlen bitirilemedi.
Kapalı spor salonunun 24 Aralık 2015'te ihalesi yapıldı, 2017 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyordu hâlen hizmete alınamadı.
Kendilerini milletin parasıyla yapılan bu projelerin sahibi olarak görenlere, zamanında bitirilme şansı kalmayan bu projelere sahip çıkmalarını ve bir an evvel bitirilmesini sağlamalarını öneriyorum. Ya da bildikleri yolda devam etsinler. İlk seçimde biz gelince hepsini tamamlar, üzerine de yenilerini ekleriz.
İktidar sorun iletmeyecek, çözecek. Millet menfaatine olmayan yasalara parmak kaldırıp sorunun bir parçası olmayacak. On sekiz yıldır iktidarsınız, bir sorun varsa müsebbibi sizsiniz!
Allah, hiç kimseyi -ve dahi hiçbir siyasetçiyi- TOKİ'nin müteahhit kafasıyla ve hazinenin imkânlarıyla yapıp vatandaşa sattığı daireleri veya bir inat uğruna yapımında ısrar edilen millet bahçeleri ile kıraathanelerini ya da yapılan ve yapılacak cezaevlerini proje ve kentlere "yatırım" diye sunmak durumunda kalan siyasetçi, milletvekili, bakan, Cumhurbaşkanı çaresizliğine düşürmesin!”

karaman olay karaman son daki̇ka karaman chp i̇smai̇l atakan ünver