BU TİP TANITIMLARA HİÇ ŞAHİT OLMAMIŞTIK

TAKİP ET

1989 tarihinde il olan ve o yıldan bu yana tanıtım eksikliğinden dolayı ülke genelinde Konya'nın ilçesi olarak bilinen Karaman'da son yıllarda tanıtım rüzgarı esiyor.

Karaman, sosyokültürel anlamda birçok ili geride bırakan bir il iken yıllarca yaşadığı tanıtım sorununu Karaman Belediyesi'nin son zamanlarda yaptığı etkinlik ve organizasyonlarla şehrin tanıtımını uluslararası mecraya taşıyor. Son yılların en büyük yarışma programlarından birisi olan ve uluslararası izleyici kitlesine sahip masterchef programının Karaman'da yapılmasına öncülük eden belediye şimdide yine uluslararası arenada 5'nci Türkiye'de ise 1'ci sırada yer alan EMITT Fuarına katılarak Karaman'ı en iyi düzeyde tanıtmasını bildi. Karaman standını gören EMITT yetkilileri yüzlerde katılımcıdan Karaman'ı seçerek, destinasyon (varış noktası ve gezilecek yerler) dalında bölgenin havasını en iyi şekilde yansıtan stant ödülünü verdi. Karaman ilini, kültürünü, tarihi miraslarını, gözde mekanlarını, sanayisini, önemli şahsiyetlerini ve en önemlisi kendi iştirakçi şirketi öncülüğünde ürettiği pestelmayı tanıtarak Karaman'ın ne kadar önemli bir il olduğunu adeta tüm dünyaya haykırdı, hatta fuarı gezen katılımcılar pestelmayı tattıktan sonra yetkililerden toplu sipariş talebinde bulundu.

Şehir genelinde yapmış olduğu insan odaklı belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmalar vatandaşlardan takdir toplarken kadim bir şehrin tanıtımı hususunda Karaman'ı tüm Türkiye'ye ve hatta dünyaya duyuran Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve ekibini ....... sitesi olarak kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.