Batarya dedi il başkanını Fetö ile suçladı. Beydili yeniden sahalarda

TAKİP ET

Demokrat Parti Karaman İl Başkanı Emir Musa Beydili Sahalara döndüğünü hissettirdi.

Demokrat Partis Karaman İl Başkanı Emir Musa Beydili, Karaman’da yerel ve ulusal basın temsilcileri ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Beydili, başka bir siyasi partinin il başkanını isim vermeden ‘batarya’ diyerek onu birde FETÖ ile suçladı.

Beydili konuşmasında ‘Bilgi sızdırmak hainliktir ve bunun FETÖ ile hiçbir farkı yoktur’ dedi. 

Beydili konuşmasına şöyle devam etti; "Arada bir tane batarya var. Bu batarya kurumlardan alıp x tarafa gönderen bir batarya. O bataryanında kurumlar içerisinde köstebekleri var. Gündüz onun il başkanlığı binasında bulunuyor, akşam da demiryolu altında buluşuyorsa, zaman gelip de valinin yanında görünüyorsa, zaman gelip de ben devletçiyim, milliyetçiyim diye çalışıyorsa bu arkadaşa ben hiç yakıştıramıyorum. 

O köstebeğe şunu söylüyorum: Kendine yazık edersin. Bugün çıkmaz yarın çıkar. O bataryaya şunu sesleniyorum. Madem siyaset yapıyorsun, siyasetçisin bu doğru değil ve bu sana hiç yakışmıyor. Bu işi bırak, yoksa biz önümüzdeki süre içerisinde bunu açıklarız. Sende kamuoyun karşısında mahcup duruma düşer gidecek kapı bulamazsın. Bakacak yüz bulamazsın. İşe çok adam katmış olabilirsin. Ama oralardaki bu arkadaşların iyi niyetlerini kullanamazsın. Gelen idarecilerimize bu insanlardan oralardan bilgi sızdırmak hainliktir. Bunun FETÖ ile hiçbir farkı yoktur. Bunun terör örgütü ile hiçbir farkı yoktur. 

O batarya arkadaş lütfen haddini bil. Bilgiler bende ve kimseyle paylaşmadım. Ama olursa kendi açısından çok kötü olur. Devletin üzerinden kirli ellerinizi çekin.

"BİZ MEMLEKETİMİZ İÇİN BU GÖREVİ KABUL ETTİK"

Üzerimize yeni bir görev verildi. Bu görev süresi içerisinde zaman zaman bir araya geleceğiz. Çünkü ben basının kıymetimi bilen bir insanım. Zorluğunu çok iyi bilen bir insan olduğumdan dolayı sizlerle inşallah daha yemekli programlarda ve toplantılarda bir araya geleceğiz. Şehrimizin sorunlarını dile getireceğiz. Şehrimizin yapılabilecek eksiklerini gerek siyasi, gerekse devlet yetkililerine söyleyeceğiz. 

Bu görev süre içerisinde biraz düşündük. Siyaseti noktalamıştık aslında siyaset yapmak istemiyordum. Belli bir rahatsızlıklarımız vardı şeker ve tansiyon gibi.  30 yıl oldu ve gençler yapsın gençlerin önü açılsın gibi düşüncelere sahip olarak ve bir yere oturup kalmak, sürekli gündem olmak aslında tarzım değildi. Biz memleketimiz için bu görevi kabul ettik. 

“TEŞKİLATLANMA SÜRECİNE BAŞLADIK”

Bu görevi devraldıktan sonra başta valimiz olmak üzere bütün Karaman protokolünü ziyaret ettik.  Bununla birlikte şehrimizin sesi olan basınımızı da ziyaret etme gereği duydum. Bu süre içerisinde tabi teşkilatlanma sürecine başladık. Kurucu olarak il teşkilatımızı kurduk. Merkez ilçe teşkilatımızı kurduk. Kâzımkarabekir ilçemizi oluşturduk. Bu süreç içerisinde iki ilçe bir ili 1,5 aylık zarf içerisinde teşkilatlandırdık. Bununla birlikte siyasette kavgasız ve sert cümle kullanmadan Karaman’ın seçimi daha rahat geçirmesine bizlerde elimizden geldiği kadar katkı sağlayacağız. 

Bizden şunu kimse beklemesin. Türkiye çok farklı noktada. Biliyorsunuz tarihi bir seçime gidiliyor. Bu seçimde hepimiz üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu süreç içerisinde söylemlerimize, hareketlerimize, konuşmalarımıza ve tavırlarımıza daha yumuşak daha ölçülü bir şekilde Karaman’a yakışan bir şekilde siyaset yapıp seçimi başarıyla geçireceğiz inşallah. 

Biz kutuplaşmaya karşıyız. Kutuplaşma bir siyaset yapmayacağız. Bizler yapıcı bir siyaset yapacağız. Çünkü A parti B parti hiç önemi yok. Önemli olan milletin ve devletimizin ferahı için biz bunu üzerimize görev biliyoruz.

“VALİMİZİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Burada benim çok önemsediğim konulardan birisi de siyasetin devleti germesi. Devleti siyasete alet etmesi. Bunu basın yoluyla da değil de sosyal medya aracılığı ile diz altı ithamlarda bulunulması ve bunun yarı sıra aslı ve astarı olmadan gerçeği yansıtmayacak şekilde devletimizin valisini, protokolünü, daire müdürlerini ve kurumlarını yıpratılma gibi bir savaş var. Bu savaştan ben rahatsız oldum. Ben hepiniz takdir edersiniz ki duruşu belli olan devletçilik konumunda duruşu sağlam biriyim. Bu konuda ben devlet olmasa millet olmaz. Millet olmasa vatan olmaz. Son zamanlarda sayın valimizi bazı insanlar sosyal medyadan yıpratmaya çalışıyor. Valimizi ithamlarla sanki zayıflatmaya çalışıyor. Protokol daire müdürlerimizi, kurumlarımızı yıpratmaya çalışıyor. Ben bundan rahatsız oluyorum. 

Ben şunu açıkça altını çizerek söylüyorum. Devletimizin ve valimizin sonuna kadar arkasındayım. Ben de elimi değil gövdemi basarım. Giden sayın valimiz Alparslan Bey de çok iftiralara maruz kaldı. Buraya gelen tüm daire müdürlerimiz ve protokol üyelerimiz bizim misafirimizdir. Karaman tarihi ile çok iyi tanılıyor. Bu şehre bu yakışmıyor. 

Sivil hayatımda bir tane siyasetçi çıkıp da ‘Yav sen ne yapıyorsun kardeşim’ demiyor. Vali devlettir ve devleti temsil ediyor. 

“BÖYLE İL BAŞKANI OLMAZ”

Ben buradan iktidarın il başkanına özellikle soruyorum. Sayın başkan, Sayın Cumhurbaşkanımızın emanet değil midir sayın vali? Sayın başkan, senin genel başkanının emaneti değil mi? Neden sahip çıkmıyorsunuz? Neden bu kadar zan altında asılsız iftiralarda karşı karşıya getiriyorsunuz? 

Böyle iktidar olmaz. Böyle il başkanı olmaz. Böyle iktidar il başkanı, siyaset olmaz. Böyle il başkanını ben kabul etmiyorum. 

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşar derseniz o yılan bir gün gelir size dokunur.  Birlik ve beraberlik olmak gerekiyor. Böyle olunca daha güzel verimler almak gerektiğine inanıyorum. Sayın valimizin ve daire müdürlerimizin sonuna kadar arkasındayım. 

Biz her zaman doğrunun yanında oluruz. Benim tarzımdandır. Severiz ya da sevmeyiz şahsi meseleler hiç önemli değil. Bir şeyler yapıyorsa yaptığını söyleriz, yapamadığını da açıkça eleştiririz. 

BAŞKAN SAVAŞ KALAYCI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Sayın Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı bu dönemde 4. Yılına giriyor. Dünyaca bir hastalık döneminden geçtik. Su süreçte 2 yıla kadar sürdü. Bu 2 yıl içerisinde takdir ederim ki maskenin zor bulunduğu dönemde maske konumunda, dezenfekte ve hijyenik konumunda elinden geleni yaptı ve teşekkür ediyorum sayın başkana verdiği hizmetlerden ötürü. 

Ulaşım ve suya zam yapılmamasından dolayı burada sayın başkan hassasiyet göstermiştir. Bu noktada ekonominin zor geçtiği bir dönemde bu dar gelirli kişiler için önemli bir konu. Bunun için de takdir ediyoruz.

İTTİFAK ORTAĞININ GENEL BAŞKANINA: ‘HADDİNİ BİLMEK LAZIM’

Bir siyasi il başkanı olarak altını çizerek söylüyorum. Bugün altılı masa olur, yarın yedili ertesi gün sekizli olur. Şunu söyleyeyim millet ittifakının partisinin bir il başkanı olarak bu konuyu ben çok hoş karşılamıyorum. Biliyorsunuz millet ittifakı 5 Mayıs 2018’de CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin birleşmesiyle kurulan bir ittifaktır.

Sayın Babacan ve Davutoğlu tecrübeli bir siyasetçi. Bunlar rastgele bunu söylemiyor. Bunlar acemiliğinden de söylemiyor. Bugün Türkiye’nin gururu, namusu ve şerefi olan İHA’lara, SİHA’lara laf konuşan bir adamı ben altılı masanın bir üyesi, sayın genel başkanı diye ben nasıl sizin karşınızda konuşabilirim. Dokunacakmış, neye dokunacak?

Bugün bana genel başkanım yanlış yaptın çekil kenarı dese bin Emir Musa feda olsun eyvallah derim çeker giderim. Çünkü devleti olmayanın milleti olmaz. Bakın Azerbaycan’a 30 yıllık sorunu nasıl çözüldü? SİHA’larla çözüldü. Bida bakıyoruz Babacan diyor ki; ‘Türlüğü anayasadan kaldırmamız gerekiyor.’ Siyaset devletin bekası üzerinden yapılmaz. Siyaset, bayrak üzerinden yapılmaz.

Başbakanlık yapmış bir insan Sayın Davutoğlu diyor ki; ‘Altı genel başkanın imzası olmadan Cumhurbaşkanı hareket edemez.’  Anayasada böyle bir şey olamaz zaten. Haddini bilmek lazım. Partisinin oy oranı belli, nasıl olacak da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na talimat verecek.

Böyle bir saçmalık olamaz. Ben bunları kabullenmiyorum. Ben şunu genel başkanıma ilk görüşmede ileteceğim. Burada dört parti ittifakın ittifakıyla devam edip diğer bu iki parti dışardan destek verseydi bundan daha farklı olurdu.

6’LI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Aday konumumuzda net bir kimse yok. Ama, Bizler de genel merkeze gidip geliyoruz bununla birlikte edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yüzde 80 Kemal Bey’in aday olacağı görünüyor. Ama buna net diyemeyiz. Ama biz Kemal Bey ile bu seçimi alırız."