Başkan Kalaycı Ramazan Davulcularına sahip çıktı

TAKİP ET

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Koronavirüsü tedbirleri kapsamında aldığı kararla bir ilke imza attı.

Kalaycı, Ramazan Davulcularının bahşiş toplamak için kapı kapı gezmeleri engellemek, bulaşma riskini en aza indirmek için bu yılki bahşişlerini Karaman Belediyesi’nin üstleneceğini söyledi.
 
Her yıl olduğunu gibi bu yılda Ramazan Davulcuları, Ramazan Ayı boyunca mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırmaktadırlar; ancak Ramazan Davulcuları Hükümetin almış olduğu Koronavirüsü  tedbirleri nedeni ile kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacaklar.

Karaman Belediyesi, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler almaya devam ediyor.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bu tedbirler kapmasında aldığı kararla bir ilke imza attı. Kalaycı, bu kapsamda Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Davulcularının bu yılki bahşişlerini Karaman Belediyesi’nin üstleneceğini söylendi.
 
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı yapmış olduğu açıklamda; Ramazan davulcuları mahalle aralarında davullarını çalacaklar ancak evlere girerek, zilleri basarak, kapıları çalarak, sizlerden her hangi bir bahşiş talep etmeyecekler. Bu hem davulcu arkadaşlarımızın hem de siz değerli Karamanlıların sağlığı için çok önemli. Ramazan boyunca mahallemizde çalmaya devam eden Ramazan Davullarının sesiyle yine sahurumuza kalkıp orucumuza niyetleneceğiz.

Bu süreçte davulcu arkadaşlarımızın gelirlerini sağlayabilmeleri için Karaman Belediyesi olarak onların maaşlarını, gelirlerini biz düzenleyeceğiz, biz destekte bulunacağız. Siz vatandaşlarımız onlara herhangi bir ücret, bahşiş vermeyeceksiniz. Buradaki amacımız Koronavirüsü tedbirleri kapsamında teması önlemek, bulaşmayı önlemek ve hastalığın yayılmasını önlemek. Mübarek Ramazan Ayının Karamanı’miz, milletimiz ve Türk- İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yardım, dayanışma ve mağfiret ayı olan Ramazan’da Koronavirüsü  riskinden, tehdidinden bütün insanlığın bir an önce kurtulmasını talep ve niyaz ediyorum. Dedi.