Ayasofya'nın açılışında hakarete uğrayan 15 Temmuz şehidinin eşi: "Ayasofya siyaset üstüdür"

TAKİP ET

Ayasofya'nın açılışı sırasında gazeteci Hilal Kaplan ile birlikte fotoğraf çektirdikten sonra hakarete uğrayan 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz, konuyla ilgili olarak sessizliğini 'ya bozdu.

Tokat Saadet Partisi yönetiminde bulunan Ebubekir Savaşan'ın hareket ettiği Yılmaz, “Ayasofya siyaset üstü olmalı. Hepimizin rüyalarını süsleyen Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürüldüğü gün böyle bir olayın yaşanmasını esefle kınıyorum. Hazımsızlığın geldiği son nokta, haklarımı hukuki yollardan sonuna kadar arayacağım” dedi.

Danıştay 10. Dairesince Ayasofya'yı camiden müzeye çeviren Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesinin ardından Ayasaofya-i Kebir Camii Şerifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı cuma namazı ile yeniden ibadete açılmıştı. Açılışa Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edilen 500 kişi katıldı. 15 Temmuz'da Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci hainler tarafından şehit edilen kurra hafız İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz da davetliler arasındaydı. Tam 2 yıl önce Ayasofya'nın açılacağını rüyasında gördüğünü ve insanların aralıklarla, aralarında boşluk bırakarak Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde namaz kıldığını gördüğünü ifade eden Esma Yılmaz, namazın ardından gazeteci Hilal Kaplan ile birlikte çektirdiği fotoğraf sonrası hakarete uğradı. Tokat Saadet Partisi İl yöneticisi olduğu belirlenen Ebubekir Savaşan, sosyal medyada gördüğü fotoğrafın altına ağza alınmayacak kelimelerle hakaret yağdırdı. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan olay sonrası gözaltına alınan Ebubekir Savaşan serbest bırakıldı.