AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLANDI

TAKİP ET

Bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle Cumhuriyet Parkı ve Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Karaman Ticaret İl Müdürlüğü ve Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından tertip edilen programda ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Daire müdürleri, Oda başkanları, Protokol üyeleri, Esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Parkı’nda ki törende; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Bayram Uysal, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya Esnaf Dostu Belediye Başkanı kaftanı, Vali Fahri Meral da ilin Ahisi seçilen İbrahim Aktaş’a Ahilik kaftanı giydirdi.

Cumhuriyet Parkı’ndaki kaftan giyme merasiminin ardından protokol üyeleri yılın ahileri ile birlikte İsmetpaşa Caddesi’nden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na doğru Ahi yürüyüş gerçekleştirdi. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programda ise ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Başkan Kalaycı yaptığı konuşmada: “Asırlardır süre gelen Ahilik geleneği; sorumluluğu, dürüstlüğü ve kul hakkını ön planda tutan, hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan önemli bir geleneğimizdir.

Ahi Evran’ın kurduğu bu gelenek, birçok mesleğin gelişmesine, gelecek nesillere aktarılmasına, nice çırak, usta ve kalfa yetişmesine neden olmuştur. Bizlere de; güzel ahlakı ve dürüstlüğü içerisinde barındıran, birlik ve beraberliğimize vesile olan Ahilik Kültürünü canlı tutmak ve muhafaza etmek düşer” dedi.

Konuşmaların ardından Şet Kuşatma Töreni düzenlendi, yılın Ahileri, Kalfası ve Çırağına da protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Programın sonunda ise Esnaf odaları ve Meslek liselerinin açtığı stantlar gezildi ve katılanlara Ahi Pilavı ikram edildi.