Acil Sağlık Resim Sergisi Düzenlendi

TAKİP ET

1-7 Kasım Acil Sağlık Hizmetleri Haftası vesilesiyle Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık hizmetleri Başkanlığı tarafından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir resim sergisi düzenlendi.

Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin saha çalışmalarından derlenen görsellerden oluşan sergiye vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca serginin düzenlendiği alanda sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara, ilk yardım konularında sık karşılaşılan acil durumlar hakkında eğitimler verilerek bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. 

Sergiye gelen öğrencileri ve vatandaşları İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun Acil Sağlık Hizmetleri çalışmaları hakkında bizzat bilgilendirdi. Hem sergiyi gezdirip hem çalışmaları anlatan Kurşun, Acil Sağlık Hizmetlerinin sahada karşılaştıkları zorluklara ve vatandaşların duyarlı olmalarına dikkat çekerek şu sözlere yer verdi; ‘’112 çalışanlarımız resimlerde de görüldüğü üzere kar kış demeden vatandaşlarımızın hayatı için zorlu mücadele vermektedir. Bu mücadele de halkımızın bizlere vereceği en büyük desteklerden birisi 112 acil hattını gereksiz yere meşgul etmemek, diğeri ise trafikte ambulansa yol vermektir’’ dedi. Öte yandan öğrencilerle de sohbet eden Kurşun, sağlık mesleğinin kutsallığını belirterek öğrencilerin bu mesleğe teşvik edilmesini dile getirdi. Konuşmasına ise ‘’Ambulansa Yol Ver, Yaşama Yol Ver’’ sloganı ile son verdi




karamanhaber karamanolay karamansondakıka karamansaglık