VATANDAŞ: "KÖPEKLERİ ONLAR BIRAKIP KAÇIYOR"

TAKİP ET

Karaman'da geçtiğimiz günlerde Yenişehir mahallesinde köpeklerin bir bayan ve çocuğa saldırarak yaralamasının ardından, mahalle sakinlerinin 'köpekleri onlar salıveriyor' iddiası mahallede tedirginlik oluşturdu.

İddialara göre, Yenişehir Mahallesinde bir aracın gelip boş tarlaya salıverdiği köpekler mahalle sakinlerini tedirgin etti. Bir kadını yaralayan ve bir çocuğa saldıran köpeklerin neden bırakıldığı kafaları karıştırdı.

Bir mahalle sakini açıklamasında; “geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarımıza, ‘mahalle de çok fazla köpek var bizlere saldırıyor’ dememizin ardından muhtarımız sağ olsun konu ile ilgilenip belediye yetkilileri ile iletişime geçti ve konuya el attı.  Fakat aradan kısa bir süre geçmesine rağmen farklı köpeklerin yeniden mahallede başıboş gezdiğini gördük. Bir mahalle sakini vatandaşın, yeni görünen bu köpekleri Tofaş marka bir araçtan bırakıldığını gördüğünü söyledi. Bunu birkaç mahalle sakini de söyledi.

Mahallemiz dış mahalle olduğu için bırakıp kaçıyorlar. Biz muhtarımızdan ve yetkililerden bu konu hakkında yardım istiyoruz. Köpekleri mahallemize bırakan kişiler tespit edilsin ve gerekli işlem yapılsın. “ diye konuştu.