Stop Limit Nedir? Ne Anlama Gelir?

TAKİP ET

Kriptopara bünyesinde bizlere kendi isteklerimize göre alım veya satım işlemi yapabilmemize yardımcı olmakta olan yüzden de Stop limit nedir dediğimizde aslında cevap, bir kullanıcı tarafından oldukça kolay bir şekilde verilecek türden. Açıklama olarak kendi stratejileriniz içerisinden en az zararla çıkabilmenize de yarar sağlamaktadır da diyebiliriz. Örnek olarak piyasa içerisinde bir düşüş görünüyorsa hızlı bir şekilde satış emri oluşturabilirsiniz. Stop emirlerini verirken de aslında kendi öngördüğünüz düşüş fiyatlarına kadar düşüş yaşamamanız için gayet iyi bir önlem de almış oluyorsunuz.
 Bu sistemi bir de bir nevi alarm sistemi olarak görmekte de fayda var. Sizin herhangi bir zarar uğramanıza müsaade etmiyor ve tam da sizin ayarlamalarınıza göre hareket ediyor.
Stop Limit Kullanıcılara Yarar Sağlama Yolunda
Stop limit bakıldığı zaman tam olarak iki şekilde kullanımı sağlanan bir emir türüdür. Bunlar hem alış aşamasında kullanılan hem de satış sırasında kullanılan limitlerdir. Basit tanımlarla anlatmak gerekirse de durum sandığınızdan daha kolay anlaşılabilmektedir. Örnek olarak mesela alış sırasında boşta duran bir miktar paranız var. Kripto paranın daha değeri istediğiniz limite kadar düştü. İşte o zaman stop limit verdiğiniz zaman otomatik olarak size kripto para satın alma işlemi oluşturulabiliyor.
 Bunun yanı sıra diyelim ki belirli bir miktarda da kripto paranız bulunuyor. Sizde paranız değer kaybettiğinde, olmasını beklediğiniz limitten daha da fazla düştüğünde satış işlemini gerçekleştirmek, zararınızın katlanmasını önlemek istiyorsunuz. Bu durumda da stop limit verirseniz belirttiğiniz limitte paranız kendiliğinden satılıyor. Böylece sizin için de oldukça yararlı bir işlem sağlanmış oluyor. 
Stop Limit Çaresi
Stop limit aslında bizler için tam bir kurtarıcı bile diyebiliriz. Çünkü kriptoparada gün içerisinde oldukça büyük iniş çıkış seviyeleri olabiliyor. Bunların zararlarından kendinizi korumak ve karınıza olacak bir fiyatı da kaçırmayıp satın alma işlemi sağlamak için birebir. Sizin emrinizi yerine getirecek bir robot gibi bile düşünmenizde hiçbir sakınca yok çünkü sistem tam da bu şekilde ilerliyor. Siz neyi nasıl isterseniz, o şekilde kurulumunu sağlıyorsunuz.