Şerit Çember Makinesi Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

TAKİP ET

Çemberleme işleminde kullanılan şerit çember makinesinin kullanım alanı çok yaygın. Peki şerit çember makinası nasıl kullanılıyor?

 

Çemberleme, ambalaj ve nakliyat gibi farklı sektörlerde, ürünleri bir arada tutmak için uygulanan bir işlem. Germenin yanı sıra kesme gibi işlemleri de yapabilen çemberleme makinesi, depolama ya da nakliye sürecindeki bir malzemeyi, paletlerde bir arada tutmak için kullanılır. Farklı çeşitleri olan ve çeşitli mukavemet seviyelerine sahip olan çemberler, çember makinesi ile uygulanır. Şerit çember makinesi ile yapılan palet çemberleme işlemi ile, yüklerin hacmi ve ağırlığına uygun bir şekilde çemberleme yapılır ve ürünlerin zarar görmeden bir arada durması sağlanır.

Çember makinesi nedir ve nasıl kullanılır?

Şerit çemberler, ürünlerin depolama, yükleme ya da nakliye sürecinde zarar görmeden durması için kullanılır. Farklı kalınlıklarda, farklı materyallerden üretilebilen şerit çemberleri, hızlı ve güvenli bir şekilde uygulamak için ise şerit çember makinesi tercih ediliyor. Şerit çember makinesi, paletleme süreçlerinde ürünleri ideal germe seviyesine getirmek için, çok kısa süre içinde çemberlerin gerilmesini sağlar. Çember makinesinin farklı çeşitleri, her sektöre uygun olarak kullanılabilir. Yüksek, orta ve düşük mukavemet seviyelerine sahip çemberler ile, yüklerin en iyi şekilde gerilmesi sağlanır.

Çember germe makinesi çeşitleri neler?

Çember germe makinası ürünlerde hızlı çemberleme gereken süreçlerde, en iyi sonucu veren gelişmiş makinelerdir. Kullanım türüne göre, çember germe makinelerinin farklı türleri söz konusudur. Nakliye ve depolama başta olmak üzere, birçok sektörde kullanılan bu makinelerde en çok tercih edilen seçenekler şu şekilde:

 

Manuel çember makinesi

Yarı otomatik havalı çember makinesi

Şarjlı çemberleme makinesi

Otomatik palet çemberleme makinesi

 

Polyester (PET) çember başta olmak üzere farklı malzemelerden üretilmiş şerit çemberleri hızlı bir şekilde uygulamaya yarayan çember makineleri, yüklerin depolama ve nakliye sürecinde ideal gerginliğe gelmesini sağlar ve bu sayede doğabilecek riskleri en aza indirir.

Çemberleme hangi alanlarda kullanılır ve neden önemli?

Çemberleme makineleri, PET çember ve diğer çember türlerini, malzemelere kolay bir şekilde uygulamayı sağlıyor. Sektörel olarak bakıldığında, perakendeden nakliyeye, dış ticaretten diğer alanlara kadar şerit çember makinelerinin birçok noktada kullanıldığı görülebilir. Çemberleme işlemi neden önemli denildiğinde ise ilk bilinmesi gereken, ürünlerin ideal gerginlikte çemberlenmesinin ne derece kritik olduğu. Depolama ve nakliye esnasında, ürünlerin çemberlenmesi firelerin, olası kayıpların önüne geçer. Ürünlerin karışmasını, düzenin bozulmasını engeller. Çemberleme yapılmamış bir palet, yükleme esnasında zarar görebilir. Hepsinden de önemlisi, çemberlenmiş  bir malzeme depolama ve nakliye alanında çalışan personeller için bir risktir, önemli kazalara yol açabilir.

 

Farklı mukavemet seviyelerine uygun kaliteli çemberler, şerit çember makineleri ile kolay bir şekilde uygulanabilir. Çemberleme işleminde hem çember türü hem de çemberleme makinesi, yükün standartlarına uygun bir şekilde seçilmeli ve uygulanmalıdır.