KUMAŞ KATLAMA SANATI

TAKİP ET

Karaman'lı kuaför RÜVEYDA GÜNEŞ örnek bir çıkışla başarılara imza attı ve aynı zamanda başarısını tüm Türkiye'de sürdürmektedir…

Karaman'da 16 yıldır kuaförlük yapan Rüveyda Güneş kendi işletmesini kurduğu günden bu yana Karaman'lı bayanlara hizmet vermenin yanı sıra, Antalya, Rize ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde Türban tasarım eğitimleri vererek ismini Karaman'a duyurdu. Rüveyda GÜNEŞİ ziyaret edip Türban tasarım eğitimlerinin hayatına nasıl girdiğini ve bu yolda edindiği vizyonun neler olduğunu sorduk.




Başarılı kuaför duygularını şöyle ifade etti;

Meslekte birçok dalda hizmet vermemize rağmen türban tasarım branş haline geldi. Bu duruma da önder olan kişi değerli hocam Hidayet ULUĞ’dur. Hidayet ULUĞ türban tasarımda kumaş katlama sanatına önderlik etmiş, Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinde eğitim veren bir isimdir. Onunla tanışıklığımız bir Konya seminerinde başlayıp beni ekibine almasıyla şeref bulmuştur.



Hidayet ULUĞ önderliğinde TÜRBAN TEAM ekibi olarak Türkiye’nin 7 bölgesi ve İsviçre olmak üzere 8 kişilik bir ekip olarak Türkiye’de türban tasarım eğitimleri vermekteyiz.



Muhittin YUŞAN’IN MY AKADEMİ ismini verdiği büyük organizasyonunda ekip arkadaşlarımla birlikte çok kez sahne aldık. Kendi tasarımlarımızı orda Türkiye’ye tanıtma fırsatı bulduk. Bu konuda Muhittin YUŞAN hocamıza da ayrıca teşekkürü borç bilirim.



Yine Rize Ayder’de Yasemin BEYAZ ÜST öncülüğünde 7.si Düzenlenen AYDER SAC TASARIM VE GÜZELLİK KAMPI’nda da Hidayet ULUĞ ve ekip arkadaşlarımla birlikte sahne aldık. Organizasyon Sahibi Yasemin BEYAZ ÜST’e de ayrıca teşekkür ederim.



Sahne performanslarının yanı sıra birebir eğitimler vererek kumaş katlama sanatını Türkiye’deki birçok kuaför arkadaşımızla paylaştık. Verimli olabildiysek ne mutlu…
Son olarak söylenecek söz varsa onlarda şunlar olabilir;
- İşini aşkla yapan her kişi mutlaka başarıya ulaşacaktır.
- Kumaş katlama sanatı benim için aşktır.



Bu yolda benden eğitim almak isteyen arkadaşlara Türban tasarımını öğretmekten ziyade sevdirebilirsem bundan daha büyük bir gurur olamaz. Buradan bizlere bu imkanı sunan Karaman olay ailesine teşekkür ederim.
İlimiz KARAMAN’ı ve kuförler odamızı TÜRKİYE’nin her yerinde gururla temsil etmeye devam edeceğim.



Berke GÜNAYDIN/KARAMAN OLAY