KOVANLARA BAYAN ELİ DEĞDİ BALLAR ORGANİKLEŞTİ

TAKİP ET

Üniversite tescilledi: Ürettiği ballar %100 organik Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde veteriner hekimlik yapan kadın girişimcinin ürettiği balların kalitesi, Sinop Üniversitesi tarafından tescillendi.

İstanbul’un stresli yaşamından sıkılınca memleketi olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesine yerleşen veteriner hekim 44 yaşındaki Şükriye Saka Özcan burada arıcılık yapmaya başladı. Ürettiği Kestane, çiçek ve karakovan ballarını Sinop Üniversitesinde analiz ettiren Özcan’ın balları hakiki şekersiz ve doğal olduğu belirlendi.

Yaşamı ve ürettiği ballar hakkında bilgi veren Şükriye Saka Özcan şu sözleri kaydetti;

“Merhabalar, ben 2010 veterinerlik fakültesi mezunuyum yaklaşık 4 yıl İstanbul'da klinisyen olarak çalıştıktan sonra İstanbul’un stresli yaşamı ve memleket özlemi ile Sinop Boyabat'a yerleştim. Burada birkaç yıl veterinerlik yaptıktan sonra Hanönü ilçesinde aktif veterinerlik görevimi sürdürmekteyim. Çocukluğumdan beri merak ettiğim bir iş olması nedeniyle arıcılık sektörüne yöneldim ve arıcılığa başladım. Erfelek'te kestane balı, Hanönü ve Boyabat’tın çeşitli yaylalarına kovanlarımı dağıtarak çiçek balı üretiyorum. Karakovan süzme olarak, kütük balı olarak, kekik geven bin bir çiçekten yaylalarımızdan çiçek balı, bunu bir bayan olarak kendim yapıyorum” dedi.

“HERKES TÜKETEBİLSİN DİYE FİYATLARIMIZI UYGUN TUTUYORUZ”

Yaptığı işi sevgiyle yaptığını ifade eden Şükriye Saka Özcan, “Ürettiği ve kalitesi tescillenmiş ballarını herkes tüketebilsin diye fiyatlarını uygun tuttuklarını” belirtti.

Şükriye Saka Özcan, “Ürettiğim ballarının kalitesini öğrenmek için analizini Sinop Üniversitesi SUBİTAM’da çıkarttırdım. İnsanların fahiş fiyatlara bal yememesi için fiyatını da çok uygun tuttum. Yani kısacası ilaç gibi bal. Bal akım zamanı kesinlikle formik asit, oksit asit gibi zehirli kimyasal ilaçlar kullanmadım. Defne ve ısırgan yaprağı gibi kartonlara döktüm körükle yakıp dumanıyla varoa mücadelesi yaptım. Ballarımızda kesinlikle kimyasal atık bulunmamaktadır. Şuan hala Hanönü ve Boyabat köylerinde veterinerlilk yapmaktayım. Fakat daha çok arıcılığa yönelip, bu sektörde insanlığa hizmet etmek için bu işimi daha fazla büyütmek istiyorum” diye konuştu.

Şükriye Saka Özcan, kendisinden satın alınan tüm balların organik olduğunu ve şeker hastalarının korkmadan tüketebileceğini belirtti.

 

Sipariş ve bilgi için GSM (533) 637 89 62