KARAMANLI KUAFÖR İŞLETMECİSİNİN BÜYÜK BAŞARISI

TAKİP ET

Karamanda faaliyet gösteren Cennet Kuaför işletmecisi Emine Şanlıtürk'ün üç birincilikte döndüğü ve Karamanımızı uluslararası alanda tanıttığı hikayesini bakın nasıl anlatıyor:

“Sahne organizasyonlarıyla ve eğitimlerle 2018 yılında tanıştım. Bu organizasyonlara ilk katılığımda orada düzenlenen yarışmalar olduğunu gördüm ve ben de ilk kez topuz yarışmasına katıldım. İlk katıldığım topuz yarışmasında 2’ncilik kazandım. Daha sonra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer alan organizasyonlardan olan ‘Kuaförler Engelliler İçin Yarışıyor’ yarışmasında türban 2’nciliğini kazandım. Bu kazandığım derecelerden sonra ‘Neden birinci ben değilim ki?’ düşüncesiyle kendimi geliştirdim.

Antalya’da düzenlenen 7 ülkenin katıldığı uluslararası bir organizasyonda topuz alanında 1’nci oldum ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu benim için çok kıymetli bir dereceydi. Aynı zamanda ‘Kanser Bulaşmaz İyilik Bulaşır’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleşen türban yarışmasında da 1’ncilik aldım. Bunun gibi kimsesiz çocuklar, kanserli çocuklar ve engelliler gibi çoğu sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım. Güzellik lansman 1’nciliğini de kazandım, sahne madalyamı ve kupamı aldım, akabinde düzenlenen bir organizasyonda hem topuz hem de türban alanında iki birinciliği de aynı anda kazandım. Yer aldığım sosyal sorumluluk projeleri ve diğer organizasyonlarda en iyi performansı sergilediğim için özel kupa kazandım.

Bunların yanı sıra birçok organizasyonda 2018den bu yana 12 kupa ve 15 madalya ve sayısız teşekkür plaketi aldım. Tüm bunları yaparken aynı zaman açık öğretimde ortaokulu bitirdim ve üniversite sınavına girdim. Üniversiteyi kazandım ve sabahları çalıştım aynı zamanda akşamları okula gidip üniversiteyi yüksek onur belgesiyle bitirdim.

İlk defa bu organizasyonlarla tanıştığımda memleketim sorulduğunda Karaman diyordum ve herkes ‘Konya Karaman mı?’ tepkisini veriyordu bu durum beni rahatsız etmeye başlamıştı ve Karaman’ı en güzel şekilde temsil etmem gerektiğini düşünmüştüm.

Bu başarılarımla Karaman’ı en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. İsteyen herkesin daima başarılı olacağına inanıyorum ve başarının temelinin buradan geldiğini düşünüyorum. Önemli olan en iyisini istemek ve çabalamak.”