Karaman'da Önümüzdeki Hafta Hava Durumu Değişiyor

TAKİP ET

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki haftadan itibaren Karaman'da hava durumu değişiklik gösterecek. Mevcut durumda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisiyle bu durumun değişmesi öngörülüyor.

Salı gününden itibaren Karaman'da hava sıcaklıklarının 6 ila 15 derece arasında azalması bekleniyor. Yağışların ise pazartesi gününden itibaren önce yağmur, ardından aralıklarla kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Soğuk hava etkisiyle birlikte kar yağışının devam etmesi, bölge genelinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli zirai don riskini beraberinde getiriyor.

Pazar gününden itibaren zirai faaliyetlerde bulunan üreticiler, ilgililer ve bölge sakinlerine, don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle tarım ürünlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması önem taşıyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava durumu değişikliklerini yakından takip etmeleri ve güncel bilgileri almak için resmi kanalları kullanmaları konusunda vatandaşları uyarıyor.