İŞ YERİNE SİLAHLA ATEŞ EDENLER GAZETECİLERİDE DARP ETTİ

TAKİP ET

Karaman'da görev başındaki gazetecilere tekmeli yumruklu saldırı

Karaman’da bir silahlı kavga olayında görüntü almaya çalışan iki gazeteci, yumruk ve tekmeli saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında 1 muhabir yaralandı. Karaman’da Hisar Mahallesinde bir silahlı kavga ihbarı üzerine, olayı görüntülemek için bölgeye giden muhabir Hüseyin Türksever ile Ali Dağlı, kendisinin gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen silahlı yaralama olayının yakınları tarafından görüntü almaları engellendi. Çıkan arbede sonrasında Türksever karnına, eline ve kulağına darbeler aldı. Bölgeye sevk edilen polislerin müdahalesiyle olay güçlükle sakinleştirildi. Gazetecilere saldıran 2 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldü.  

Aldığı tekme ve yumruklar nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Türksever, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurarak tedavisi yapıldı. Ardından rapor alıp kendisini darbeden kişilerden şikâyetçi oldu. Söz konusu olayla ilgili şüpheliler hakkında adlı süreç başlatıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan İmaret Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Özgür; “Demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilik mesleğini icra ederken saldırıya uğrayan muhabirlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.  Şiddet kamu görevi yapan basın mensuplarımız için bir engelleme yöntemi değildir ve tarafsız haberin şeffaf gazeteciliğin önüne bu gibi engeller konularak durdurulamayacağını cümle alem bilmelidir. 

Saldırı girişimini olay yerinde bulunan polisler müdahale etse de tehdit, hakaret ve fiziki saldırı girişiminde bulunan saldırganlar hakkında biran önce gerekenin yapılmasını istiyoruz. Saldırganlar hakkında işlem yapılmaması durumunda böyle saldırı olaylarının artmasına ve daha üzücü bir olayların gerçekleşmesine neden olacağını hepimiz biliyoruz.

Konuyla ilgili avukatlarımız gerekli işlemleri başlatmış olup suçluların gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Türk yargısına ve adaletine güvenimiz tamdır.” Dedi.