İmplant Destekli Protez Uygulaması Nedir?

TAKİP ET

Diş eksiği ya da tamamen diş kaybından sonra uygulanan tedavi yöntemine implant uygulanması demektedir. Diş kemiği yapısı yeterli olan hastalara sıklıkla bu tedavi uygulanır. Protez kişinin isteğine göre farklı malzemeler ile imal edilebilir. Protez uygulamasından önce kaç dişin olmadığı belirlenir. Sonrasında çene ve çene kemiği incelenir ve kullanılacak olan malzemelere karar verilir. Konforlu ve yüksek kaliteli diş protezleri için tuzla diş kliniği üzerinden uzman ekibimize ulaşabilir, hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 Hareketli Diş Protezi Nasıl Kullanılır?

 

 Hareketli diş protezleri konforlu yapıları ile bilinmektedir. Kolayca takıp, çıkarılabilen bu protezler ortalama bir ay içerisinde tamamen adaptasyonu sağlanır. Ancak alışma süreci boyunca kişilerin düzenli olarak protezleri kullanması gerekmektedir. Yeni dişlere alışmak bazı durumlarda zaman alabilir. Özellikle yanak, dil ve dudak ile uyum sağlaması belirli bir zaman alabilir. Ancak alışma süreci boyunca hareketli diş protezlerine yabancılık duyabilirsiniz.

 

 Bu tarz sorunlar yaşamanız halinde tuzla diş kliniği üzerinden yardım alabilirsiniz. Mutlaka alışma süreci sırasında protezini düzenli olarak takmalısınız. Temizledikten sonra kullanımı bırakmayın. Diş etinin proteze alışması için sürekli olarak çıkarım yapmayınız. Uzun süreli olarak kullanmanız halinde kısa süre içerisinde ağzınız proteze uyum sağlayacaktır. Protez oturduktan sonra geceleri, protezi çıkarabilirsiniz.

 

 İmplant Destekli Protezin Avantajları Nelerdir?

 

 Diş kaybı sıklıkla özgüveni ve psikolojiyi etkileyen bir durumdur. Bununla beraber eksik dişler ağız sağlığını olumsuz etkilemekle beraber beslenmeyi de bozmaktadır. Bundan dolayı oluşan boşlukların mutlaka tamamlanması gerekmektedir. İmplant destekli protezin avantajları ise şu şekilde sıralanabilir;

 

Diş kemiğini korur, diş kemiğinin erimesini engeller.

 

Diş estetiğini sağlar.

 

İmplant desteği sayesinde çiğneme kuvvetini arttırır.

 

Kolay bir şekilde temizlenebilir.

 

Dişlerde ki çarpık yapıyı düzenler.

 

Diş rengini korur, lekelenmeyi engeller.

 

Ağıza kolay uyum sağlar.

 

 

 İmplant Destekli Protez Fiyatları Ne Kadardır?

 

 İmplant destekli protez fiyatları, yapılan işlemlere göre değişiklik göstermektedir. Diş sayısı, yapılan işlemler, malzemenin türü ve cerrahi müdahalelere göre fiyatları değişebilir. Genellikle ilk kontrollerden sonra belirli bir fiyat almak mümkündür. İmplant destekli protez fiyatlarını öğrenmek, detaylı muayene olmak için tuzla diş kliniği üzerinden bilgi alabilirsiniz.