Ev Güvenliğinde Kapıların Önemi

TAKİP ET

Herkes için öncelikli konulardan bir tanesi de yaşadıkları yerin güvenliğidir. Burada aileleriyle hatta çocukları ile birlikte yaşayan kişiler, bu yerleri hırsızlara ve diğer tehlikeli kişilere karşı korumakla mükelleftir.

Dairelerin dışarıdaki tehlikelere karşı korunması yönünde atılacak ilk adım elbette ki daire giriş kapısının seçimi olacaktır. Herkes bilir ki çelik kapı güvenlik standartları en üst düzeyde olan kapılardan bir tanesidir.



Can ve mal güvenliği bu hayattaki en büyük arzudur. Bu noktada güvenlik tedbirleri için başı çeken kapılar olmaktadır. Gece siz yatağınızda yatarken evinize kimsenin giremeyeceğini bilmek çok önemlidir. Rahat ve güvenli bir ortamda yaşamak, ailenizin, çocuklarınızın da bu ortamlarda yaşam sürdürdüğünü bilmek gibisi yoktur. Bu nedenle ilk alacağınız tedbirlerden bir tanesi de kesinlikle dış kapı seçimi olarak göze çarpar. Peki, bu tercih işlemlerinde nelere dikkat edilmelidir?



Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her çelik kapı, güvenlik konusunda iyidir diyemeyiz. Hırsızlar tarafından her kapının açılabildiği bilinmelidir. Ancak burada önemli olan noktanın kapının hırsıza karşı ne kadar süre dayanabildiği ve içerideki insana ne kadar vakit kazandırabildiği gerçeğidir. Bu nedenle kapı seçiminde çelik dahi olsa kalite esastır.



Çelik bir kapı seçerken öncelikle AB standartlarına göre kalite puanı verilen ve 1 den 6 ya kadar olan bir sayı ile ifade edilen kalite göstergesinin bilinmesi gerekir. 6 en kaliteli kapı olduğu anlamına geldiği ve yüksek güvenlik tedbirleri içerdiğini gösterdiği için bu numaraya sahip olan kapıların seçilmesi önemlidir.



Kapı kurulum işlemlerinde ise ilk defa kapıya anahtarı sizin kullanacağınız bir tercih çok önemlidir. Günümüzün teknolojik şartları gereği kapı montajı yapıldıktan sonra montaj yapan kişilerin elindeki anahtarı geçersiz kılan şifrelemeler mevcuttur. Kapıların bu özellikleri de son derece önemlidir.



Çelik kapı kurulumu sonrasında kasa ile kapı arasında maksimum 4 veya 5 mm boşluk kalmalıdır. Daha fazla kalan boşluklar size aradığınız güvenliği sunamaz. Bu nedenle dikkat edilecek işlerin başında da kurulum aşamasının tam ve düzgün bir şekilde tamamlanması gelmelidir.

https://www.surcelikkapi.com