Emekliler bayram ikramiyesine zam yapılmamasına tepkili

TAKİP ET

Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden birisi de emekliler. Bayram ikramiyesine zam yapılmadığı için tepki gösteriyorlar.

“Bayram ikramiyesi 2 bin lira mı olsun, 2 bin 500 lira mı olsun?” tartışmaları sonrası önceki gün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Bir artış yaşanmayacak” derken dün son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Emekliler bayramda geçen yılki rakamı, yani bin 100 lira alacak. Hatırlanacağı üzere yılbaşında da en yetkili ağızlardan “emeklileri ekonomik krize ezdirmeyeceğiz” denmesine rağmen yalnızca kanuni artış olan enflasyon farkı ile geçiştirilmişti.

BİR TEK EMEKLİ İKRAMİYESİ GEÇEN YILKİ RAKAMDA KALDI

Sene başında SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 25,48, memur ve memur emeklisi de yüzde 27,48 oranında zam alırken, geçen 4 ayda hem maaş zammı eridi hem de bayram ikramiyesine zam beklentileri suya düştü. Önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Emekliye bayram ikramiyesi 1.100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek” derken, iki bayramda ödenen ikramiyenin maliyetinin 25 milyar lira olduğunu söylemişti. Dün de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinde zam yapılmayacağını, “Emekli ikramiyesi Bakan Bilgin’in dediği gibi bin 100 lira olacak” diye açıkladı. Emeklinin payına yine “sabır” düştü.

 

EMEKLİLERDEN BAKAN’A BAYRAM İKRAMİYESİ TEPKİSİ…

Emekli Memur-Sen, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin artan enflasyon karşısında erdiğini belirterek, artırım yapılmasını istedi.

Enflasyon yükselip alım gücü düşerken ikramiyelerin yerinde saymasının adil olmadığı belirtilen açıklamada, “Emeklilerin ağırlaşan hayat şartlarıyla birlikte endişeleri de büyümektedir. Kayıpların telafisi ve alım gücünün bir nebze yükseltilmesi için başta Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyelerin artırılması, devletimiz için küçük fakat emeklilerimiz için hem önemli hem de büyük bir adımdır” denildi.

Memur-Sen’e bağlı faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağına ilişkin açıklamasında tepki gösterdi.

İKRAMİYE, ENFLASYON ORANI KADAR ARTIRILMALI

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen imzasını taşıyan yazıda, “Bayram ikramiyeleri öncelikle ekonomik koşullara ve günün şartlarına göre güncellenmeli, bayramı bayram gibi yaşatacak tutarlarla tanımlanmalı ve bundan sonraki süreçte de 6’şar aylık dönemler itibariyle enflasyon oranı kadar artırılmalıdır” denildi.

“İKRAMİYE ARTIRIMI EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ”

Enflasyon yükselip alım gücü düşerken ikramiyelerin yerinde saymasının adil olmadığı belirtilen açıklamada, “Emeklilerin ağırlaşan hayat şartlarıyla birlikte endişeleri de büyütmektedir. Kayıpların telafisi ve alım gücünün bir nebze yükseltilmesi için başta Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyelerin artırılması, devletimiz için küçük fakat emeklilerimiz için hem önemli hem de büyük bir adımdır” ifadelerine yer verilerek ikramiyelerin artırılması talep edildi.