BU GENÇLER KARAMAN'LI

TAKİP ET

  Her zaman demişimdir Karaman'ın da teknolojiye ayak uydurması ve gündemden geri kalmaması gerekir diye. Şimdi yazacaklarımı bugün basın büromuzda yaşandığı için kaleme alıyorum.

  Öğlen saatleri telefonum çaldı ve daha önce beraber de çalıştığımız bir öğrenci arkadaş aradı. ''Abi müsaitsen yanına gelmek, bir konu hakkında akıl danışmak istiyoruz.'' diye. Aradan yarım saat geçti ki 5 tane pırıl pırıl öğrenci girdi içeriye. Hal hatır faslından sonra asıl meseleyi açtılar bana. 



  Gençler kendi imkanlarıyla E-Spor takımı kurmuşlar ve bu kurdukları takımla şehirler arası turnuvalara katılıyorlarmış. İlk başta konuya çok vakıf olmadığım için ne olduğunu anlayamadım ama işin uluslararası bir boyutta olduğunu ve günümüzün teknolojik getirilerinden birisinin de E-Spor olduğunu öğrendim. Beş adet zehir gibi genç; Mustafa Asım Demir, Ahmet Efe Gürses, Özğür Aras, Sıtkı Meray ve Hamza Kadir Ural. 

  Bir süre sohbet ettikten sonra Türkiye ve Dünya Sıralamalarında E-Sporcular olduğunu öğrendim, nasıl gururlandım anlatamam. Karaman'ın adını duyuracağı bir platform daha.
Şimdi sıra geldi asıl sorun olan ve bana danıştıkları konuya... Bu E-Spor tamamen teknolojik bir yapı olduğu için belirli donanım ve masrafının olduğunu, öğrenciliklerinin yanında çalışarak düzenlenen turnuvalara katıldıklarını söylediler. Hatta espiri ile karışık gittikleri yerde simitle beslenmek zorunda kaldıklarını, kaldıkları şehirde 7 göbek uzak akrabalarını kalacak yer için arayıp bulduklarını söylediler. Bir yandan güldük bir yandan düşündük, acaba daha farklı nasıl olabilirdi.

  Bu yazıyı okuyan bir çok kişinin E-Spor'un ne olduğunu bilmediğinin ve bu platformun da dünyada futbol kadar önemli bir yerde olduğunun bilinmediğinin farkındayım. Ama 21. yüzyılda yenilik geleceğin alışkanlığıdır. Bu beş gence biz tercüman olduk, umarım bu yazıyı okuyan ve gençliğe destek olunması gerektiğinin farkındalığında olan birileri vardır.

  Geleceğin teminatı olan bu gençlere bir nebze de olsa yardımcı olup Karaman ismini her yerde duyurmalarında destek olunacağını umut ediyorum...

Ayaz...