Bildiğiniz üzere ilk 2 haftayı geride bıraktık. Bu Pazar Sarıyer Spor Kulübü ile karşılaşacağız.

TAKİP ET

Karamanlıyım diyorsan, Karaman'dan ekmek yiyorsan, Karaman'da görev yapıyorsan en önemlisi de Karaman'ı yönetiyorsan; Evet, sen takımına sahip çık, oda Şehrinin adını yükseklere çıkarsın!

Bizde bunun bilincinde olarak bu sezon yeni bir takım, ideal bir oyuncu kadrosu ile lige başladık. Kamp süreci öncesi yönetim kurulumuz ile oturup konuştuğumuzda bize ne kadar bütçe ayrıldığını sordum ve bize sunulan bütçe kapsamında ekonomik, mütevazi bir kadro kurulabileceğini gördük. Yeni kadromuzda genç ve yetenekli oyuncuların yanı sıra maliyet olarak da uygun oyuncuları alarak kadromuzu oluşturmaya çalıştık. 

Kadromuza kattığımız tecrübeli oyuncularımız, kalitesi ile bize güç katacak oyunculardır. Genç ve dinamik oyuncularla birlikte bu tecrübeli oyuncuların kalitesini bir araya toplayıp çok iyi, güçlü bir kadro ile lige hazırlandık. Ancak dediğim gibi bu oyuncu topluluğu yeni bir takım ve bütün oyuncular ilk defa bir aradalar. Bu oyuncuların teknik heyetimiz ile belirlediğimiz saha içerisindeki sisteme de uyum sağlaması biraz zaman alabilir. Bu zamanı en kısa süreye çekmek için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Gece gündüz oyuncularımız ile birlikte hem futbol bilgilerini paylaşıyoruz hem psikolojik olarak hem de kondisyon olarak onları hazırlamaya çalışıyoruz. Şu an ki kadromuz futbol kalitesi açısından çok iyi bir kadro. Bunun yanında kişisel karakter olarak ta çok karakterli oyuncular. Biz bu oyuncularımıza güvenerek yola çıktık.  

Bildiğiniz üzere Karaman FK. 2022/2023 sezonu boyunca TFF 3. Lig’de sergilediği sportif başarı ile Play-Off finalinde hedeflenen lig kupasını elde etmiş ve 2023/2024 Sezonu’nda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şehrimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Karaman’ın yükselen değerli Karaman FK. sahip olduğu vizyon ile kısa ve orta vadede benzer sportif başarıları sürdürerek ekonomik ve sosyal alanlarda Karaman’a değer yaratmaya devam etmeyi hedeflemektedir. 

Bu sezon itibariyle UEFA standartlarında inşa edilen 15.000 kişilik kapasiteye sahip içerisinde 100 kişilik toplantı salonu ve 25 loca salonu bulunan yeni Karaman Stadyumu takımımıza ev sahipliği yapıyor. Halihazırda sosyal medya mecralarında yaklaşık 55 bin takipçisi olan takımımızın Ağustos Ayı içerisinde etkileşimi 1.7 milyon mertebelerinde gerçekleşmiştir. 2 Lig Kırmızı Grup’ta yer alan takımların temsil ettiği şehirlerin toplam nüfusu 7 milyonun üzerinde olması sebebiyle bu etkileşimin daha da artmasını öngörmekteyiz.  

Karamanımızın özellikle tanıtımı ve bunun yanında gençlerimizin spora özendirilmesi ve kazandırılması adına Karaman Futbol Kulübü önemli bir görevi de yerine getirmektedir.  

Enflasyon toplumsal olarak tüm gelir gruplarının harcanabilir gelirlerini azaltarak, onların satın alma güçlerini düşürürken, bizde kulüp olarak enflasyonun getirmiş olduğu zamlardan çok etkilendik. Bir yandan yüksek enflasyon, diğer taraftan gerçekleşen yüksek oranlı devaülasyon gelirlerimizde çok önemli kayıplara neden oldu. Enflasyon kaynaklı gelir kayıpları kulübümüzün ve futbolumuzun rekabet gücünü olumsuz etkileyen en önemli ekonomik olumsuzlukların başında gelmekte. Gelirlerini reel olarak artıramayan kulüpler, bir süre sonra rekabet güçlerini kaybetmeye başlarlar. Düşen rekabet gücü ise bir süre sonra futbolun kalitesini aşağıya çeker.  

Kulübümüzün en büyük ihtiyaçlarından olan ulaşım, yemek ve otel ihtiyacı enflasyondan en çok etkilenen sektörlerin başında gelmekte. Sadece ulaşımda enflasyon ağustos ayında %16’ya tekabül etmekte. Bu zamlarda bizleri ve kulübümüzü bir hayli zorlamakta.  

Kulübümüzün 2023 – 2024 sezonu için belirlediğimiz muhtemel giderleri (enflasyon muhasebesi de dahil olmak üzere) yaklaşık 70 Milyon TL civarındadır. 

Bu bütçenin yaklaşık 40 milyon TL’si futbolcu ve teknik heyete verilen peşinatlardan oluşmak olup kalan kısmı ise yine futbolcu, teknik heyet ve diğer personele maaş, maç başı ödemeleri, primler ile maç ve idman malzemelerinden oluşmakta olup bunun yanında deplasman, kamp, saha kirası, özel güvenlik, yemek, ısınma, otel kirası vs. giderlerle birlikte sezon sonuna kadar 70 milyon TL’lik bir bütçe öngörülmektedir.  

Yeni başladığımız 2023 – 2024 Futbol Sezonu’nda; futbolcularımız peşinat ilk ve ikinci taksitleri ödenmiş olup Eylül Ayı’nın başlayacak olan üçüncü peşinat ödemelerinin (yaklaşık 5 milyon TL) mutlaka yapılması gerekmektedir.  

Yönetimi devir aldığımız temmuz ayından bugüne kadar yaklaşık 2 ay içinde futbolcular da dahil olmak üzere toplam 15 milyon TL ödeme yapmış bulunmaktayız. 

Kulübümüz 5 adet loca, 42 adet stad içi reklam alanı, 450 adet forma vb. ürün ve 351 adet kombine satışı ve bağışlarınız dışında bir gelir elde edememiştir. 

Bugüne kadar satılan 5 adet loca’dan kira vb. masraflar çıkıldıktan sonra kulübümüze kalan net tutar 500.000 TL’dir. 

Yine satışı yapılan 42 adet saha içi reklam alanları’ndan kira vb. masraflar çıkıldıktan sonra kulübümüze kalan net tutar 700.000 TL’dir. 

Forma ve kombine satışlarından da elde edilen net kâr 400.000 TL civarındadır.  

Kulübümüzün resmi banka hesaplarına bağış adı altında siz değerli taraftarlarımız tarafından gönderilen tutar ise 147.000 TL civarındadır. 

Yönetimi devir aldığımız Temmuz 2023 – Eylül 2023 ayları arasında kulüp kasamıza giren net tutar; 1.387.000 TL’dir. 

TFF ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan 2023 – 2024 Sezonu içerisinden gelecek maksimum tutar 3.000.000 TL olarak belirlenmiştir. 

Devletimize teşekkür ediyoruz. Karaman’ımıza güzel bir stadyum kazandırdı. Lakin stadyumda bir müsabaka oynamanın bedeli 250.000 TL civarına tekabül ediyor. Bilet fiyatlarımızı yüksek tutma sebebimiz maalesef stadyum giderlerini karşılayamamızdandır. Siz değerli taraftarlarımızdan bunun için de müsabakalara gelerek destek olmanızı bekliyoruz. 

Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda kulüp yönetimimiz büyük bir sorumluluk üstlenmiş ve kulüp kasamıza giren meblağının kat ve kat fazlasını kulübümüz için Karaman için karşılamış ve desteğini bir an olsun esirgememiştir. 

Ülker, Eti, Anı, Bifa, Şimşek, Duru, Golda, Slava Süt, Döhler, Rams Park vb. ilimizin ve ülkemizin güçlü kurum ve kuruluşları ile plan projelerimiz hakkında görüşmelerimiz oldu.  

Bunun yanı sıra OSB’de bulunan yaklaşık 93 büyük firmamıza davet mektuplarımızı ulaştırdık. 

Karaman’ımızın önemli isimlerinden hemşerimiz Sn. Metin KIRATLI, Sn. İsmail İlhan HATİPOĞLU, Sn. Arda ERMUT’la kulübümüz hakkında görüş paylaşımı yapıp kendilerinden desteklerini istedik. 

Yönetim kurulu üyelerimizle iki aydır hem maddi hem de manevi olarak fayda sağlamaya çalışıyoruz.  

Bilhassa Avrupa’dan hiçbir destek alamıyoruz. Çünkü Avrupa’da da çok taraftarımız var. Yine en büyük desteği Karaman’lı küçük esnaflarımızdan ve taraftarlarımızdan alıyoruz. Bu takım herkesin takımı diyoruz. Ama bir İstanbul’da, Ankara’da, Berlin’de, Hamburg’da, Amsterdam’da, Rotterdam’da, Liege’de vb. Avrupa şehirlerinde yaşayan hemşerilerimizin desteği sadece lafta kalıyor. Küçük esnafından geriye kalan bütün yük bizim sırtımızda.  
Karaman Futbol Kulübü camiası da gerçekten bunaldı. Her sene yük sadece yönetimde ve küçük esnafta.   

Karaman Futbol Kulübü bünyesinde ayrıca bu sezon ilk kez katılacağımız U-17 Bölgesel Gelişim Ligi takımımız ve 6 adet amatör spor dalımız daha bulunmakta ve faaliyet göstermektedir. 

Alt genç takımımızın tamamı da Karamanlı gençlerimizden oluşmaktadır. 

Bu noktada Karamanlı sanayicilerimizin desteğini önemsiyoruz.  

Profesyonel bir takım ve ilimizi temsil eden Karaman Futbol Kulübü herkesin takımıdır ve bu takımın başarısı da, başarısızlığı da tüm Karaman ve Karamanlılara aittir.  

Geçtiğimiz sezon birçok kampanya yaptık. Bu kampanyalarımıza vatandaşlarımız sağ olsunlar destek verdiler. Ancak yeterli miktarda bir destek söz konusu olmadı. İş dünyası içerisinde bulunan iş adamlarımızın da şehirlerinin takımına sahip çıkmaları gerekiyor diye düşünüyorum.  

Kaç sezondur takımımızın formasında herhangi bir sponsorumuz yok. Malum şehrimiz futbolu seven bir şehir. Karaman Futbol Kulübü’ne ürünlerini alarak destek oluyorlar. Satışını yaptığımız formalara ilgi oldukça yüksek. Formaya reklam vererek şehrin takımına sahip çıkacak olan iş adamlarımız aynı zamanda kendilerinin de kolaylıkla reklamını yapmış olacaklar. Hem de bu desteklerle takımımız daha başarılı olurken basında yer alan görüntülerde kendilerinin reklamı olacak.  

Takım İsim Sponsorluğu Bedelini 20.000.000 TL, Stadyum İsim Sponsorluğumuzun Bedeli 10.000.000 TL, Forma Göğüs 5.000.000 TL, Sırt 3.000.000 TL, Kol ve Şort 1.000.000 TL olarak belirledik. 

Sizlerin yapacağı destekler aynı zamanda vergi matrahı ile ilişkilendirerek vergiden düşülmektedir.  

Bağış, sponsorluk ve reklam olmak üzere 3 ana yol ile hem takımımıza destek sağlayabilir hem de vergi avantajı yaratabilirsiniz.  

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10. Maddesi (b) bendi gereği yapılacak sponsorluk harcamalarının profesyonel spor dalları için %50’si, amatör spor dalları için ise %100’ü vergiden düşülmektedir. 

Kulübümüz bünyesinde amatör spor dalları olması nedeniyle yapılacak sponsorluk sözleşmesi ile yapacağınız desteğin %100’ünü vergiden düşebileceksiniz. 

Karaman Futbol Kulübü severlere de şunu söylemek isterim, destek anlamında hepimiz destek verilmesi taraftarıyız. Karaman Futbol Kulübü bizim canımız ciğerimiz. Bizim halkımızdan isteğimiz herkes maça bir bilet alarak takımını en iyi şekilde destekleyerek küfürsüz bir şekilde tezahürat yaparak desteklemeleridir. 

Karaman Valimizden, Belediye Başkanımızdan, Milletvekillerimizden, Organize Sanayi Bölgemizden, Siyasi Parti Temsilcilerimizden, Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan, İş İnsanlarımız ve Taraftarlarımızdan kulübümüze koşulsuz ve şartsız destek beklemekteyiz. Karaman Futbol Kulübü Yönetimi Kurulu olarak yapacağınız destekler için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu takım Karaman’ın takımı, bize inansınlar, bizi desteklemeye devam etsinler. Karamanlıyım diyorsan, Karaman’dan ekmek yiyorsan, Karaman'da görev yapıyorsan en önemlisi de Karaman'ı yönetiyorsan; Evet, sen takımına sahip çık, oda Şehrinin adını yükseklere çıkarsın! 

Süleyman HAN 
Karaman Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı 

 

 

 



KARAMAN KARAMANFK KARAMANFKBASIN AÇİKLAMASİ