Ayçiçek yağı kaç paraya satılıyor? Tüm markalar bu haberde

TAKİP ET

Ayçiçek yağına gelen büyük zamların ardından vatandaş yeni fiyatları merak ediyor. Bu haberde farklı ayçiçek yağlarının toptan satış fiyatına yer verdik.

Fiyat artışı olmadan, daha ucuza Ayçiçek yağı almak isteyen vatandaşlar marketlerde birbirini ezme noktasına gelmişken bir çok vatandaş da stoklardaki ayçiçek yağı yetersizliğinden dolayı evlerine boş dönmek zorunda kaldı. Ellerinde yağ kalmayan mağaza sahipleri toplantıcılarından yağ isterken yeni fiyatları da öğrenilmiş oldu.

İstanbul'da market işleten bir esnaf, bazı büyük marketlerde mevcut Ayçiçek yağı stoklarının tükenmemesinden dolayı eski fiyattan yağ satışlarının olabileceğini söylerken toptancısından aldığı son fiyatları paylaştı. Yeni listeye göre 5 Litrelik Biryağ marka Ayçiçek yağının toptan satış fiyatının 200 TL olduğu öğrenildi.
 

Buna göre toptan alınan Ayçiçek yağı fiyatları şöyle:

BİRYAĞ

Biryağ 500 ml fiyatı: 25 Lira
Biryağ:1 litre fiyatı: 40 Lira
Biryağ 2 litre fiyatı: 79 Lira
Biryağ 5 litre fiyatı: 200 Lira

YUDUM

Yudum 1 Litre fiyatı: 42 Lira
Yudum 5 lite fiyatı: 210 Lira

BİZİM

Bizim Ayçiçek yağı :1 litre fiyatı: 40 Lira
Bizim Ayçiçek yağı :2 litre fiyatı: 79 Lira
Bizim Ayçiçek yağı :5 litre fiyatı: 205 Lira

KOMİLİ

Komili Ayçiçek Yağı 500 ml fiyatı: 25 Lira
Komili Ayçiçek Yağı 1 Litre fiyatı: 40 Lira
Komili Ayçiçek Yağı 2 Litre fiyatı: 79 Lira

MARKET SAHİPLERİ KAR MARJLARINI KISTI

Normal şartlarda toptan satış fiyatına market sahiplerinin yüzde 20 -30 banında kar marjı koyduklarını belirten esnaf, fiyatların inanılmaz boyuta ulaşmasından dolayı kar marjlarını kısarak yüzde 10’a çektiklerini de sözlerine ekledi.