ATA TORUNLARI ATALARINI ZİYARET ETTİ

TAKİP ET

Karaman Taşkale İlköğretim Okulunun başarılı öğrencileri karne hediyesi olarak Anıtkabir'e atalarını ziyaret etti.

Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin (TYSD)İzmir ve Karşıyaka Şubeleri, Karaman Belediyesi ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla,Taşkale İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Pervin Çelik’in öncülüğünde tertip edilen Anıtkabir turunda, Atatürk’ün Ata yurdu olan Taşkale’den bir grup öğrenci ve velileri, Ataları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Anitkabir Müzesini ziyaret etti.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öğretmen Pervin Çelik; “Öğrencilerim Atasını ziyaret etmeyi çok istediler.  Bende bu duruma duyarsız kalmayarak onların hayalini gerçekleştirmek için öğrenci ve velilerden oluşan 50 kişilik bir grup oluşturarak hemen girişimlere başladım. Atatürk'ün Anayurdundaki öğrencileri yani Atanın torunlarını, Atalarıyla buluşturmaya karar verdim. bu anlamlı gezimize destek veren (TYSD) İzmir ve Karşıyaka Şubelerine, Karaman Belediyesi'ne Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve 1881 Derneği'ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

26 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen; Anıtkabir , Anıtkabir Müzesi, 1. ve 2. Meclis, Ankara Kalesi ve Güven Park ziyaretlerinin ardından kafile Pazar günü Karaman'a döndü.